10 Aralık 2006 Pazar

PANKEK / PANCAKE :))




Sevgili Pastaci Burcu'dan aldigim ve heyecanla denedigim bu tarif gercekten cok basariliydi ve cayin yanina her zaman yapar oldum. Tarif icin tesekkurler Burcu ve Yagmur tabi:)

Malzemeler : (10-12 adet cikiyor)
-1 orta boy yumurta
-8 çorba kaşığı tereyağı ( eritilmiş )
-2 çorba kaşığı tozşeker
-çay kaşığının ucuyla tuz
-3/4 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1/2 su bardağı süt
-1/2 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 çay kaşığı toz vanilya
-ayrıca pişirmek için tereyağı veya becel







Yapilisi:


Tereyagini sivi hale getiriyoruz. Yumurta , şeker ve vanilyayı bir kapta iyice beyazlayip kopurene kadar çırpiyoruz. Baska bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eliyoruz. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı çırparken sütü ve erimiş yağı yanımızda bulunduruyoruz. Çırparken biraz süt ekleyip karışıma yediriyoruz. Sonra yağı ekleyip karışıma yediriyoruz. En son tekrar sütü ekleyip karışıma çırpmaya devam ediyoruz. Karışım homojen görünümde ve akışkan olmalıdır. Tavamızı ısıtalım ve yaglayalim. Birer çorba kaşığı karışımdan dikkatlice, oval veya yuvarlak bir şekil vererek tavaya dökelim. Bir dakika içinde hemen bir tarafı kızaracaktır, hemen dikkalice diğer tarafını spatula ile çevirin. Burada dikkat edin uzeri hala pismemis oldugundan civiktir ve cevirmekte zorlanabilirsiniz. Taraflarını yakmadan hafif kızartarak pişirmeye dikkat edelim . Bir tur piştikten sonra ikinci tur için tavaya tekrar tereyağı sürün ve karışımdan öyle dökün. Cok cabuk yanacaktır, dikkatli olun, cok hizli pisirmeyin. Pancakelerimizin yanında reçel, peynir, nutella veya sade olarak servis yapabilirsiniz. Özellikle çocukların çok hoşuna gidecektir.. Ben sade olarak yemeyi tercih ediyorum, yaninda da mutlaka cay:))

Not: İlk yorumlari gormek isterseniz tiklayin: http://cilek.blogcu.com/1070979/

1 yorum:

Yeşim Aksoy dedi ki...

Az önce yaptım, şeklinin bozukluğu benim kabiliyetsizliğim, lezzetin sırrı sizin tarifiniz, çok teşekkürler :) Çevirmesi gerçekten zor, benimkiler yamru yumru oldu çevirirken, sizin sırrınız nedir?

çilekli arama motoru