10 Aralık 2006 Pazar

ELMA KIZARTMASI

Bu tarif Hanife nin Elma Ye# etkinligine katildigi bir tarif. Ramazan ayinda tatlisiz kaldigimiz bir gun denedik ve biz super bulduk; ama dondurmayla... Hanife 'Tereyaginda Kizarmis Elma' demis ismine, biz kisaca 'Elma Kızartmasi' dedik. Sadece 10-15dakikanizi alacak kadar pratik ama bir o kadar da leziz...

Mutlaka deneyin derim ve hemen tarife geceyim:
Malzemeler(2 kisilik):
-1 elma
-1 yemek kasigi kadar tozseker/esmer seker
- tarcin(ben karanfil de koydum ama pek katkisi olmadi)
- 1 tatli kasigi kadar tereyag
- dondurma(belki kaymak/kremsanti)
-1/2 çaybardaği portakal suyu/meyvesuyu

Yapilisi:
Elma oncelikle soyulur. Sonra enine dilimlenir. Benim dilimlerim 1cm den biraz azdi. Tavada tereyag eritilir ve elmalar dizilir. Burada meyvesuyu eklenir ve kaynamasi beklenir. Ocak kisilir ve elmalar meyvesuyunu cektikten sonra Emalarin uzerine tozsekerin yarisi ve cok az da tarcin serpilir. Elmalar cevirilir ve ayni islem kalan sekerle diger yuzeylere yapilir. Sekerle birlikte elmalar karamellesir ve kizarir. Elmalarin her iki yuzeyi de yeterince kizarinca servis tabagina alinir. Sıcak veya ilik olarak _ama siddetle dondurma tavsiyesiyle_ servis edilir...

Efendim afiyet olsun...

Not: İlk yorumlara bakmak icin tiklayabilirsiniz: http://cilek.blogcu.com/1303158/

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru