5 Aralık 2006 Salı

HELLIM PEYNIRLI PATLICAN TAVA

Tarifi chefs dergisinden almistim, biz cok begendik sizlerle de paylasayim dedim..

Malzemeler:
-200gr. hellim peyniri
-2 kemer patlican
-2 yumurta
-1 corba kasigi un
-kizartmak icin bol sivi yag

Yapilisi:
Patlicanlari alaca soyup 1,5-2cm. kalinliginda verev dilimler halinde kesin. Tuzlu suda 15dk. bekletip acisini cikarin. Patlicanlari kurulayip her bir dilimi sandvic seklinde ikiye kesin. Hellim peynirlerini patlican dilimlerinin arasina koyacak boyda 0,5 cm. kalinda dilimler halinde kesin. Patlican dilimlerinin arasina hellim dilimlerini yerlestirin. Yumurtalari bir kapta cirpin. Icine unu ilave edip tekrar cirpin. Tavada bol siviyagi kizdirin. Patlicanlari yumurtaya bulayip kizgin yaga atin. Iki tarafli olarak kizartip sicak servis yapin.
Not: ilk yorumlara bakmak icin tıklayabilirsiniz: http://cilek.blogcu.com/1067443/

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru