1 Temmuz 2007 Pazar

FIRINDA PATATES(ELMA DILIMI )




Patatesi boyle yemis miydiniz? Yemediyseniz mutlaka deneyin...


Dilediginiz kadar patatesi firca ile kabuklarini suyun altinda iyice temizleyin. Kabuklariyla birlikte elma dilimi seklinde dogradiginizi patatesleri yagli kagit serdiginiz firin tepsisine dizin. Sarmisak,tuz ve zeytinyagi ile hazirladiginiz sosu uzerlerine firca ile surup firinda pisirin.




Efendim afiyet olsun...

18 yorum:

yemekvebiz dedi ki...

Cok severiz bizde bu sekilde firinlanmis patatesi.
Sosa ben biraz kekik ilave ediyorum.
Kokulu kokulu harika oluyor.

Ellerine saglik Yelda'cim.

Zeynep

serinmavi dedi ki...

Çok güzel görünüyor canım,eline sağlık,yarın ağırlayacağım Norveçli misafirlerim için listeye eklemeyi düşünüyorum bu patatesleri.Selam ve sevgilerimle...........

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba ZEYNEPcigim,
Biz de cok severek tuketiyoruz. Sosa kekik eklersem (bizim agzinin tadini bilmeyen) cocuklarim maalesef tadina bile bakmiyorlar. Ama belirttigin cok iyi olmus, ben eklemeyi unutmusum; denemek isteyenler icin burdan belirtmis olalim:)COK tesekkurler canim..

Merhaba SERINMAVI,
COk sevindim canim, umarim misafirlerin de begenir. SElam ve sevgiyle..

Deniz dedi ki...

Canımcımm ellerine sağlık,ben de sık sık yapıyorum ama az yağ koyup tavada pişiriyorum.Fırın da da denemek lazım.
Bu arada çok incesin.Çok teşekkür ederim deniz börülcesi gönderme teklifin için .İnan göndermiş kadar mutlu oldum,duygulandım.Yakında İzmir'e gideceğim.Orada bol bol hasret giderim deniz börülcesi ve diğer özlediğim tatlarla.Belki buraya da gelir;Tansaş açıldı.Bu sene bu sayede bol bol taze enginar bile yedik çok şükür!
Sevgiler en sıcağından...

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba DENİZcigim,
Mademde yakinda İzmir de olacaksin, hasret de bitiyor demektir. Ben Ankara da oldugum icin sansliyim, istedigim hemen herseyi bulabiliyorum diyebilirim. Sen de TAnsas a her gittiginde dilek kutusuna not birak deniz borulcesi istiyorum diye.. Hatta her seferinde baska isimle:)

Deniz dedi ki...

Sevgili yelda,bugün hemen güzel fikrini hayata geçirip,dilek kutusuna deniz bölürcesi istiyorum notunu bıraktım.Hem de 3 farklı isimle:)) Oradaki yetkililere de rica ettim.Hemen sipariş edeceklerini söylediler.artık hergün Tansaştayım gelene kadar:)))

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba DENIZcigim,
Bu ne hiz?!! Ne diyeyim, sasirttin beni;)Bravo sana. Umarim en yakin zamanda kavusursun, eger kavusamazsan teklifimi unutma emi:)

Hülya dedi ki...

Bu patates denenecek Hülya unutma:)))

YELDA AKSU dedi ki...

Evet HULYA, eger hala denemediysen mutlaka denenecek:))

ayseyaman dedi ki...

Yelda'cığım
bu nefis soslu fırın patatesler bir kere gözümden kaçmış ama ikincide yakaladım. :)
Ellerine sağlık canım. :)

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba AYSEYAMAN,
Sanirim benden once Hulya'daydin;)
Tesekkurler canim:)

Seyfipol dedi ki...

yağlı kağıt yerine aluminyum folyo olur mu patateslerin altına koymak için?

YELDA AKSU dedi ki...

olur elbette SEYFIBOL, ancak saglik acisindan aliminyum folyoyu yuksek sicakliklarda yiyeceklerle temas ettirmenizi tavsiye etmem. Hicbirsey sermeden de yapabilirsiniz ancak kabinizi temizlemekte biraz zorlanabilirsiniz..

Ayşegül dedi ki...

merhaba,

ben 1 aylık evliyim ve çalışıyorum bu akşam bunu denemek istiyorum ama patateslerin fırçayla soyulma kısmını anlamadım ne fırçası:)kabukları soyulmadan fırına verilmiyor mu?

Ayşegül dedi ki...

pardon yanlış okumuşum sorumu geri çekiyorummmm:))))

bsayfam@gmail.com dedi ki...

Patatesler çok leziz gözüküyordu, ben de elma dilimini daha önce denememiştim merak ediyordum. Tarifinizi denedim çok güzel oldu gerçekten. Paylaşımınız için çok teşekkürler.
esra

bsayfam@gmail.com dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YELDA AKSU dedi ki...

begendiginize cok sevindim afiyet olsun:)

çilekli arama motoru