5 Aralık 2006 Salı

CHERMOULA SOS




Yine sevgili yemekbiz dostlarindan sevgili Teatime Mine'nin verdigi bir tarif. Eger baharatli tatlara yakin hissediyorsaniz kendinizi mutlaka deneyin derim. Bu sosu et-balik yemeklerinde cekinmeden kullanabilirsiniz ama eger denediginiz sebze ve ya baska bir lezzet olur da memnun kalirsaniz lutfen beni de haberdar edin

Size tarifi oldugu gibi degistirmeden veriyorum, gerisi size kalmis:




Malzemeler:

-150 ml. zeytinyagi
-2 avuc taze nane yapragi
-1/2 yemek kasigi kimyon
-1 tatli kasigi ögütülmüs kisnis
-bir limonun suyu ve rende kabuklari-2 dis ezilmis sarmisak
-1/2 tatli kasigi kirmizi biber.Naneleri iyice kiyip, bütün malzemeyi karistiriyoruz. (ben hepsini robotta cektim asagida goruldugu uzre.)



NOT:Chermoula sosunu kapakli bir cam kavanozda buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.


Not2: İlk yorumlari gormek icin tıklayabilirsiniz: http://cilek.blogcu.com/1067247/

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru