10 Aralık 2006 Pazar

İNEGÖL KÖFTESİ

Sonunda ben de inegol koftesi yapmayi becerdim ya artik gozuk acik gitmez Hem de bir cok yerde yedigimden daha basarili... Bunun icin sevgili Ev Cini'ne ne kadar tesekkur etsem azdir, hatta onun kasabina bile... Sakiz gibi inegol koftelerinin tarifine gelelim:

Malzemeler:
-1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma ( Koftenin kiymasinin cok onemli olduguna iyice kanaat getirmis durumdayim.)
-Yarım su bardağı galeta unu ve ya ufalanmis ekmek ici
-Yarım su bardağı su
-1 yemek kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı karbonat
-1 yemek kaşığı limon suyu
-2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
-Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Tercihe kalmis)
-Ben ayrica cok hafif baharat da ekliyorum, sizin tercihinize kalmis..

Yapilisi:Kıyma, galeta unu, su ve tuzu 10 dakika kadar yogurun, kapakli bir kapta buzdolabinda yaklasik 24 saat kadar dinlendirin. Bu arada kiymanizin tazeligine dikkat edin cunku birazda hazirlik asamasinda bekleyecek kiymaniz.Bu sure sonunda kiymanizi dolaptan cikarin ve bir bardak icinde iyice kopurttugunuz limon ve karbonat karisimini kiymanin uzerine dokun. Soganlari da rendeleyip(ben robotta cekiyorum) kiymaya ekleyin. Eger kasar peyniri katmayi dusunuyorsaniz onu da bu asamada ekleyip hepsini iyice yogurun. Kiymaya sekil verip kapakli kaplara dizip agzi kapali olarak yine buzdolabinda dinlendirin. Bu sure 3-5 saatte olabilir, daha fazla da olabilir. Eger dondurucuya koymayi dusunduguz miktar varsa onlari benim gibi kapakli kaplarinizina (aralarina buzdolabi posetlerinden kestigimiz naylonlari koyarak) dizin ve kapagini kapatip dondurucuya kaldirin.




Pisirmeden once 10 dakika kadar oda sicakliginda beklettiginiz kofteler daha iyi pisermis. Simdi dilediginiz sekilde pisirebilirsiniz kofteleri. Ama dikkat edin fazla pisirmeyin, kurumasin canim kofteler...Sicak sicak servis yapin.

Not: İlk yorumlara bakmak isterseniz tiklayin: http://cilek.blogcu.com/1123356/

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mrb ben esra sitenizi cok begendim tariflerinizden denemek istiyorum ozellikle inegol koftesini berbat yapan birisi olarak bu cok ilgimi cekti peki bu dana dosu denen sey dananin tam olarak neresi avrupada yasadigim icin nasil cevirecegimi bilemedim sevgilerimle

Yelda Özyurt dedi ki...

merhaba esra, cok tesekkur ederim, dana dosu burada rulo halde bir yuzeyi yağ, bir yuzeyi et olarak satiliyor, buyuk ihtimalle sizin orada da oyledir. Belki boyle bulabilirsin. Burada buyuk rulo halde satilan tek et bu:)

Adsız dedi ki...

tesekkur ederim yelda hanim sevgilerimle
esra

çilekli arama motoru