11 Ekim 2014 Cumartesi

ÇITIR BAMYA KIZARTMASI


İri bamyaların yemeğini yapmak pek çekici gelmiyor, onları doğrayınca da çok fazla salgı bırakıyor. O yüzden bence en güzeli iri bamyaları en güzel bu şekilde tüketmek.

Malzemeler:


  • 250 gr. bamya
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • tuz, karabiber
  • kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
  • domates rendesi
  • tuz
  • sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:


Yıkanan bamyaların süzülmesini beklerken geniş bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Diğer bir kaba un, tuz ve karabiber koyalım. Önce yumurtaya sonra una buladığımız bamyaları kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım. Ayrı bir tavada pişirdiğimiz rende domateslerin tuzunu ekleyelim. Bamyaların üzerine sarmısaklı yoğurdu ve domates sosunu ekleyip afiyetle yiyelim :)

2 yorum:

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Yelda Özyurt dedi ki...

teşekkur ederim :)

çilekli arama motoru