10 Ekim 2014 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ






Malzemeler:


  • 1 bütün dana karaciğeri
  • Kızartmak için un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

Öncelikle ciğerin üzerindeki zarı temizlememiz gerekiyor. Zarını temizledikten sonra yıkadığımız ciğeri küp küp doğrayıp süzelim. Bir gazete kağıdının üzerine un, tuz ve karabiber serpip ciğerleri ekleyelim. Bütün ciğerler tamamen una bulanıncaya kadar karıştıralım ve kızgın yağa ekleyelim. Ara ara karıştırarak kızartıp kağıt havlu koyduğumuz tabağa alalım.

Servis için mutlaka bol sumaklı soğan salatası tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...






Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru