10 Ekim 2014 Cuma

KAVURMA

Eğer kavurma yapacaksanız iç yağa ihtiyacınız var, yoksa yaptığınız gerçek bir kavurma olmayacaktır, hata iç yağınız ne kadar çok olursa kavurmanız o kadar kavurmaya benzer :)



Miktar olarak 1 kg. ete 150-200 gr. kadar iç yağ koyabilirsiniz.



Öncelikle kavurma yapacağınız tencereye iç yağını ekleyip karıştıra karıştıra erimesini bekleyin. Erimeye başlayan iç yağa minik doğradığınız etleri ekleyip ara ara karıştırarak pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada 2-3 tane defne yaprağı eklerseniz kavurmanın kokusunu hafifletebilirsiniz. Hatta dilerseniz arpacık soğan ve sarmısak da ekleyebilirsiniz.

Servis için pilav ve soğan salatası bence en iyi üçlü, afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru