- 1 kg.soğuk süt
- 1 su bardağı şeker+1 çay bardağı şeker(Karamel için)
- 1 çay bardağı mısır nişastası(ben 1+1/4caybardagi kullandim)
- 1 pk.vanilya
- 1 yumurta sarısı
Yapilisi:
Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin. Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırın.Sonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin. Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın. (Ben bu asamada firinda benmari usulu biraz daha pisiriyorum. Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun. Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın...
Efendim afiyet olsun...
5 yorum:
YELDACIM MERHABA KREM KARAMELİN ÇOK GÜZEL OLMUŞ BENDE ARKADAŞIN TARİFİYLE YAPMIŞTIM BENİMKİDE ÇOK GÜZEL OLMUŞTU KREM KARAMEL FAZLA YUMURTA KOYULMAZSA ÇOK GÜZEL BİR TATLI OLUYOR
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.ben de çok seviyorum kream karamli,Kremkaramelli kek tede çok hoş oluyor.Selamlar...
Yeldacım kurabiye makinesi ile ilgili yorumu kurabiye iletisine yazdım canım,bakarsın...
Ellerine sağlık.Afiyet şeker olsun.Gerçekten pratik bir o kadar lezzetli bir tarif di mi?
Ben de Aybike de görüp yapmıştım:)
Sevgiler...
Merhaba AYSEcigim,
tesekkur ederim canim, evet yumurta konusu biraz hassas krem karamelde..
Merhaba SERINMAVI,
tesekkurler canim, evet krem karamelli keki de deneyecegim, bir turlu sira gelmedi; cok merak ediyorum aslinda..Evet gordum yorumunu, tekrar tesekkurler canim.
Merhaba HULYAcigim,
tesekkurler canim, evet haklisin, gercekten oyle..Aybike de sagolsun:)
Yorum Gönder