26 Mayıs 2007 Cumartesi

ETEKSİZ MAKARON VE MAKARON AŞKIM :)



Makaronlar aklimi basimdan aliyor... Henuz etek yapamadim ama bu kadari bile beni cok mutlu ediyor. Catlaklariyla aram gayet iyi aslinda. Sorun yok yani.

Yapmak da, yemek de ayri bir zevk... Bu konuda acik anlatimiyla izledigim tek kisi oldu su ana kadar: o da Zinnur. Ona bu konuda cok tesekkur ediyorum burdan:) Emegine saglik Zinnur. Tarif icin sizi de Bizim Pastane'ye yonlendirecegim simdilik, ben biraz daha yol alayim bu konuda izninizle...








Yeni makaron denemeleriyle en yakin zamanda gorusmek umidiyle..

19 yorum:

Hülya dedi ki...

Zor mu yapması Yelda?Yani bir etek boyudur gidiyor makaronlarda.Hem eteklenmedeiyse de niye eteklenmiyor ki?Tecrübelerini bir de bakalım;)

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYAcigim,
Tecrube yazacak kadar olamadim maalesef henuz, o yuzden tarif bile yazmadim. Zinnurun yorumlarini bekliyorum bakalim, tecrube sahibi ne de olsa o :) Onun denemelerini okuyunca bu kadarini yapabildim, etekleri neden olmadi bilemiyorum. Ama lezzetinde eksiklik olmadigini dusunuyorum, cunku muhtesemdiler:) Zİnnur ne diyecek bakalim...

zinnur dedi ki...

Sevgili Yelda, makaronlarin cook lezzetli duruyor. Hatta bana acibadem kurabiyesinin cikolatalisini hatirlattilar gorunusleriyle ki, acibademi makarondan da lezzetli buluyorum. Surda elimin altinda olsa ne guzel yerdim birkac tane. Eline saglik. Catlama olayina gelince Yelda'cigim, birkac farkli neden geliyor aklima ama sana hangisi uyar bilemeyecegim. Deneye deneye bulacaksin calisan metodu. Firin isisi fazla gelmis olabilir. Firina koymadan makaronlar yeterince kurumamis olabilir, bezenin kivami yeterince koyu olmamis olabilir. Herkese oldugu gibi sana da tavsiyem, bir sonraki denemende iki ya da uc farkli tepside, her birini farkli sartlarda pisirerek bu ihtimalleri kontrol etmen. Bakalim etek olayi gerceklesecek mi? Ama senin de dedigin gibi, varsin etegi olmasin, tadi guzel olduktan sonra bence hic onemi yok.
Sevgiler,

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba ZINNURcugum,
İnan cok yardimci oldun, ayri tepsilerde deneyecegim, bakalim eteklenecekler mi?:))
Evet acibadem kurabiyesine cok yakindilar; ondan biraz daha yumusaktilar ve bir farkida acibadem kurabiyesinin 1 tanesiyle yetinebilirken bunu bitirene kadar duramiyorsunuz:)COk kisa surede tukendiler:) Ben yeni denemeler icin sabirsizlaniyorum...
Zinnur tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Yelda abla senin makaronların mini etek giymişler:))

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba NAZİFE,
Sen minisini gordun mu? Gorduysen o da yeter;)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Süper olmuş bunlar ellerine sağlık.
Sevgiler…

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Yelda,
bende sayfana yarım saat önce girdim ve çıkmak bilmiyorum, birde gittim Zinnur'un yabanci sitesindeki resimlere baktim geldim, agzim bir karis acik..Makaron aski benide sardi sanirim, zor tarifleri, detay isteyen tarifleri severim ama heves gelmesi lazım önce heves..:)
Ellerine sağlık canım makaronlar nefis görünüyor, içi de dışı da yaktı beni..
sevgilerle

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba TABAKTA,
Tesekkurler canim..

Merhaba AYSEYAMAN,
Tesekkur ederim, ayni zevki verebildiyse benim blogumda, ne mutlu bana:)

Makaronlari ilk gordugum gunden beri asiktim ben onlara:) kafaya koymustum yani.. Zİnnur'un denemelerini paylasmasi yetti beni bu noktaya getirmeye. Bundan sonra durmak mumkun degil:))

sevdamavisi dedi ki...

Ellerine sağlıkYelda çok güzel olmuş. ben henüz denemedim ama çok merak ediyorum. sevgiler

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba SEVDAMAVISI,
Bence hic bekleme ve birkez olsun dene;)Tesekkurler...

ayseyaman dedi ki...

verdi canım verdi :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Yelda,
Muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Bu konuda sevgili Zinnur'a da çok teşekkür ederim.Onun zengin bilgileri ve deneyimlerimden bizlerde fazlasiyle yararlandığımız için.
Öyle güzel ve canlı gözüküyorlar ki görüp imrenmemek elde değil.Sanırım ben yapmış olsaydım hepsini bir seferde afiyetle yerdim.)))

Sevgilerimle,

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba DAMAKTADI,
Tesekkurler, inan senden pek farkli degildi durumumuz, bir varmis, bir yokmus...

Nukhet dedi ki...

Merhaba Yelda
Bu sayfa ıle ılk tanısma bugune kısmetmısç Hem de gelır gelmez cok hos seyler buldumç Su meshur makoronları ben de denemıstım bır kere ama pek tutturamamıstımö bır kac gundur makaron goruyorum etrafta sanırım bır kez daha deneyecegımç Ellerıne saglık senınkılerde cok hos. Bir ikincisi ise asagidaki nisastali kurabiyeler sanirim cocukken pastanelerden aldiklarimiza benziyor. Cok severdim o yuzden hemen seni linklerime ekliyorum ki bir gun su tarifi ben de kullanayim. Sevgiler

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba NUKHET,
Tanistigimiza cok memnum oldum:) Hosgeldin sayfama...
Ben makaron denemekten hic vazgecmeyecegim:)
Evet bu kurabiyeler dedigin kurabiyeleri animsatsa da inan, onlardan cok daha guzeller...

Özlem dedi ki...

Sevgili Yelda, ne hoş bir sayfa bu böyle , bir sürü güzel ve değişik tarif. Ellerinize sağlık. sevgiler.

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba OZLEM,
Hos geldin sayfama, tesekkur ederim:))
Sevgiler..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

çilekli arama motoru