18 Ekim 2014 Cumartesi

MEZGİT TAVA

Malzemeler:

  • 1 kg. mezgit
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

Mezgitleri temizlemek için ense kısmına bıçak vurmak gerekiyor, daha sonrasını el ile hamsi gibi temizleyebilirsiniz. Temizlenen balıkları yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp mısır ununa bulayın. Isıttığınız tavaya biraz yağ gezdirip balıkları dizin ve kısık ateşte ocağın üzerinde gezdire gezdire her yerini pişirin. Pişen tarafı ters çevirmek için düz bir kapak yada tepsinin arka tarafını kullanabilirsiniz. İki tarafı da piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavsiye : Roka Salatası ;)

3 yorum:

Ankara Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Yelda Özyurt dedi ki...

Ben de teşekkür ederim 😊

Yelda Özyurt dedi ki...

Ben de teşekkür ederim 😊

çilekli arama motoru