15 Eylül 2013 Pazar

KIŞ HAZIRLIKLARI-II

Patlıcanlarım kışa hazır!
Taze patlıcandan çok daha fazla seviyoruz biz kuru patlıcanı...
Ben fazla çekirdekli olanları dolmalık olarak kuruttum. Bir miktar daha dolmalık kuru patlıcanım var. Yemeklik olanlar inşallah bu kış bize yeter:) Oğlumla ben çok seviyoruz yemeklik kuru patlıcanı.  Tazesine göre çok daha az yağ çekiyorlar ve çok lezzetli oluyorlar. Kurutması çok kolay, 2-3 gün yeterli oluyor. Sonra mutfakta bu şekilde dekoratif olarak kalıyorlar:)

Yemeklik kuru patlıcanlarımı nasıl pişirdiğimi şimdi ksaca anlatayım; kısmet olursa pişirince de ayrıca paylaşırım sizinle...

Patlıcanları tencerede kaynayan suya atarak yumuşayana kadar haşlıyorum. Haşlanmış patlıcanları süzüp  beklerken biraz yağda kavurmaya başlıyoruz. Bu arada çok az salça ekliyoruz. Bir önceki postta hazırlamış olduğum domates konservelerinden bolca ekliyoruz. Eğer siz hazırlamadıysanız, bolca salça kullanabilirsiniz ama yerini tutmayacak bilesiniz:) Mevsimine göre aldığınız domates rendesini de kullanabilirsiniz ama vakit hala varken bence siz domates konservesini hazırlayabilirsiniz. Domatesleri çeke çeke 15-20 dakika daha kısık ateşte pişirdiğiniz patlıcanları hemen servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

2 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

yemeklik patlıcan hiç yamadımda yemedimde ama tadını merak ettim ellerinize sağlık buralarda nem olunca pek kurumuyor

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba Ayşenin Mutfağı ,
Sanırım Karadenizdesin. Ben mutlaka denemelisin diyorum. Patlıcan çok kolay kuruyor, hele boyle yemeklikse daha da çabuk kuruyor. Eger isterseniz fırında da kurutabilirsiniz bence. Düşük derecede fırın kagıdına dizip bir deneyim bence..

çilekli arama motoru