30 Eylül 2013 Pazartesi

BUĞDAY PİLAVI

 Bilmiyorum böyle bir tarif var mıdır ama illaki birileri denemiştir diye düşünüyorum. Keşkekgillerden bir pilavJ. Benim evde pilavlık bulgurum yoktu, üst üste pirinç pilavı da yapmak istemedim. Kilerimde buğday gözüme çarpınca, denemek lazım diye düşündümJ İyiki de denemişim. Bundan sonra sahurlarda yapılacak bir seçeneğim daha oldu. Hem çocuklar hem de ben beğendik, siz de deneyin denedim.

Nasıl Yaptım? Tencereye aldığım buğdayları haşladım. Suyunu süzdüğüm buğdayları bol tereyağında birkaç dakika kavurup tencerenin kapağını kapattım. 15 dakika kadar dinlendirdim. Hepsi bu kadar…
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru