16 Eylül 2013 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI-III

Hazırlıklar devam ediyor. Bamyalar geçmeden hemen siz de yapın diye, kiminize hatırlatmak, kiminize de öncü olmak adına payşaımlarıma bamya ile devam ediyorum. Her yıl dondurucuma fazla yükleniyordum. Bu yıl boş kavanoz bırakmaya pek niyetim yok. Dondurucu da bamya ilk çıktığında hazırladığım bir yemekliğim daha var. İnşallah yeter:)

Hemen nasıl yaptığımı anlatayım:

Eğer henüz bamya alıp temizlememiş okuyucularım varsa, onları bamya temizleme konusunda uyarmak isterim. Bamyanın sapları direk kesilmez. Bamya bir salgı bırakır ve oldukça rahatsız edicidir. Bamyayı temizlemeden önce yıkayın. Sap kısımlarını koni şeklinde soyar gibi temizleyin. Anlatamadıysam Klasik Tatlar sitesinden faydalanabilirsiniz.

Tencereye dilediğiniz miktarda domatesi ekleyip biraz pişirin. Temzilemiş olduğunuz bamyaları domatese ekleyip bolca limon sıkıp, konserve yapacağınız için bir miktarda su ekleyip pişirin. Eğer konserve yerine dondurucuya koyacaksanız, su eklemenize hic gerek yok. Ama benim gibi konserve yapmak istiyorsanız su ekleyin ki, kavanozlarımız dolsun ve kapakları şişsin ki konservemiz bütün kış sağsalim yememizi beklesin. Eğer hazırda haşlanmış nohutunuz varsa şimdiden ekleyebilirsiniz. Eğer yoksa şimdi koymanız şart değil, pişirirken de ekleyebilirsiniz. Bamyanın salgısından kurtulmak için mutlaka limon sıkın pişerken. İnşallah kışın afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru