8 Temmuz 2007 Pazar

KIYMALI BÖREK


Malzemeler:


  • 1 kg. yufka

Ara sosu icin:



  • 0,5 su bardagi yogurt

  • 1 su bardagi sut

  • 1 cay kasigi karbonat

  • 1 su bardagi sıvıyag

  • 1 yumurta

İc harci icin:



  • 300gr. kadar orta yagli dana kiyma

  • 1 buyuk kurusogan

  • tuz, karabiber

Uzerine susam ve coreotu


Yapilisi:


Oncelikle kiyma kavrulur, rengi tamamen dondukten sonra sogan eklenip iyice kavruluduktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip ic harcini sogumaya birabilirsiniz.


Daha sonra yufkalarin arasina surecegimiz ara sosunu hazirlayalim. Butun malzemeleri homojen bir gorunum alana kadar iyice cirpalim. Eger el blendiriniz varsa 30 sn. lik is... Mumkunse yuvarlak bir tepsi kullanin. Tepsiyi yagladiktan sonra bir yaprak yufkayi tepsiye seriyoruz. Kenarlardan artan kisimlari simdilik disarida birakiyoruz. Uzerine bolca ara sosumuzdan surup, diger yufkayi uzerine tepsinin her yerine esit dagilacak sekilde burusturarak yerlestiriyoruz. Yine arasosunu bolca surup firca yardimiyla aralara iyice yediriyoruz. Ucuncu yufkayi da ayni sekilde yerlestirdikten ve sosladiktan sonra ic haricimizi esit sekilde dagitiyoruz. Kalan yufkalari da ayni sekilde yerlestirip sosladiktan sonra en son tepsinin kenarlarindan sarkan yufkalari da uzerlerine kapatiyoruz. Yalniz hicbir yerinde soslanmamis yufkalar birbirine degmesin. Buna dikkat ederseniz cok lezzetli bir boreginiz olacak. En ustunude sosladiktan sonra susam ve coreotuyla susleyip yarim saat dinlendirin(mumkunse dolapta). 200derece firinda nar gibi kizarana kadar pisirin. Piserken boreginiz balon gibi sisecek, sakin korkmayin, tadini cikarin:)



Efendim afiyet olsun...

5 yorum:

Hülya dedi ki...

Bir kere gider ayaka yapmış olduğunuz bu kıymalı börek hizmetinizden dolayı önünüzde saygıyla eğiliyorum efendim.İyi gezmeler her nereye gidiyorsanız.Bol bol eğlenip gülün başka da birşeycik istemem;)
Yelda bu arada sağda linklerinde Devletşah'a tıklayınca Pastacı'ya yönleniyor.Bir yanlışlık olabilir mi?
Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

"hicbir yerinde soslanmamis yufkalar birbirine degmesin." tirnak icindeki bilgiyi kiymali borek tarifinden kopyaladim. Bu aciklamayi anladim da yufkalari birbirine degdirmeden nasil doseyecegimizi anlayamadim. Aklima geliveren orta kata kiymali harci doserken harcin yufkanin uzerine tamamen yayilmasi, hic bos yer kalmamasi oldu. Dogru mu?

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYAcigim:))
Saygi bizden efendim.. İyi gezdim sagolasin, gunumun guzel gecmesindeki katkilarini az once ogrendim;)Sagolasin.
Canim linklere birazdan bakacagim; yanlislik olabilir elbet, zira alelacele hazirlanmisti o bolum zamaninda. Uyarin icin tesekkurler,sevgiler..

Merhaba ANONİM,
Yok yok anlatmak istedigim o degildi, ama onu da yap:) Sanirim yeterince acik yazamadim; izah etmeye calisayim:
Yufkalari burusturarak tepsiye sigdiriyoruz ya, sosu sadece uzerine surmek yerine burusukluklarin icerde kalan kisimlarina da fircayla dagitmakti kastim. Bu kez anlatabildim mi bilmiyorum, eger yine olmadiysa yaz ANONIM, ama bu kez adini da yaz ki hitap edebileyim;)

Adsız dedi ki...

Yelda'cigim, nefis bir görünüm ile karsilandim sayfanda. Miss gibi börek kokusu geldi sanki burnuma. Ellerine saglik canim. Denenicekler sirasina alindi tarif :)
Sevgilerimle

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba OZGULcugum,
Hos geldin, safalar getirdin:)Bu borek bana cok guzel kokar cidden, demek ta oralara geldi kokusu:)
Tesekkurler, sevgilerimle..

çilekli arama motoru