Malzemeler:
Hamuru icin:
- 3 su bardagi un
- 1 adet yumurta
- 150 gr. margarin
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1/2 su bardagi toz seker
Muhallebisi icin:
- 4 su bardagi sut
- 4 adet yumurta sarisi
- 1,5 su bardagi toz seker
- 4 corba kasigi un
- 5 adet limonun suyu
- 1 adet limonun rendelenmis kabugu
- 1 paket vanilya
Mereng(beze) icin:
- 4 adet yumurta aki
- 2 cay bardagi toz seker
- yarim cay kasigi tuz
Hamuru hazirlamak icin malzemelerin hepsini derince bir kapta karistirin. Hamuru kelepceli bir kabin dibine bastirin. Hamuru tart hamuru gibi oluyor, aklinizda olsun. 180 derece isinmis firinda hamuru pisirip sogumaya birakin. Muhallebi icin sut, cirpilmis yumurta sarilari, tozseker ve unu bir tencereye alip karistirarak pisirin. Pistikten sonra limon kabugu rendesi, limon suyu ve vanilyayi da ekleyip, bir tasim daha kaynattiktan sonra ocaktan alin, eger hamur soguduysa beklemeden muhallebisini dokebilirsiniz.
Bezeyi hazirlamak icin yumurta akini tuzla birlikte kar haline gelene kadar mikserle cirpin, sekeri yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edin. Bezeyi krema torbasi ve ya siringa ile sogumus muhallebinin uzerine sıkıp, 130 derecede bezeler hafif kizarana kadar pisirmeye devam edin.
Firindan cikarip soguduktan sonra servis yapin.
Efendim afiyet olsun...
6 yorum:
Süper!Süper!Süpperrrrr!!!
Merhaba HULYAcigim,
Tesekkurler canim;)
Sevgili Yelda,
canim hiç denemediğim tarifleri ama hep denemek istediğim tarifleri sende buluyorum ben.:)
Ellerine sağlık.
Yeşil renk güven veren huzurlu renk değil mi? :) Sende öylesin. :)
Merhaba AYSEYAMAN,
O zaman ne mutlu bana:) Tesekkurler...
Yesil konusunda seninle ayni fikirdeyim, cok tesekkur ederim canim, inan sen de oylesin...
Bu tadı o kadar severim ki Yelda, şimdi sanki bir dilim yiyormuş gibi hissettim. Ellerine sağlık!
Tijen
Merhaba TIJENcigim,
Afiyet olsun diyeyim o zaman:)Biliyorum bu gulen suratlardan pek haz etmiyorsun ama ben onlarsiz ruh halimi yeterince ifade edemedigimi dusunuyorum, anlayisina siginiyorum...
Tesekkurler Tijen, ben de cok seviyorum bu lezzeti, özellikle aradaki kremasini...
Yorum Gönder