12 Temmuz 2007 Perşembe

YE#24 LİMONLU MERENG

Uzun zamandir yayinlamaya firsat bulamadigim bir tarif bu. Cok severek yiyorum limonlu lezzetleri ben. Yalniz mereng kismi cok cabuk yumusuyor, buzdolabinda beklettigim icin maalesef kitir olarak yemem pek mumkun olmadi. Eger bu konuda bildiginiz bir puf noktasi varsa ve paylasirsaniz sevinirim. Gelelim nasil yaptigima:

Malzemeler:
Hamuru icin:
  • 3 su bardagi un
  • 1 adet yumurta
  • 150 gr. margarin
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1/2 su bardagi toz seker

Muhallebisi icin:

  • 4 su bardagi sut
  • 4 adet yumurta sarisi
  • 1,5 su bardagi toz seker
  • 4 corba kasigi un
  • 5 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun rendelenmis kabugu
  • 1 paket vanilya

Mereng(beze) icin:

  • 4 adet yumurta aki
  • 2 cay bardagi toz seker
  • yarim cay kasigi tuz

Hamuru hazirlamak icin malzemelerin hepsini derince bir kapta karistirin. Hamuru kelepceli bir kabin dibine bastirin. Hamuru tart hamuru gibi oluyor, aklinizda olsun. 180 derece isinmis firinda hamuru pisirip sogumaya birakin. Muhallebi icin sut, cirpilmis yumurta sarilari, tozseker ve unu bir tencereye alip karistirarak pisirin. Pistikten sonra limon kabugu rendesi, limon suyu ve vanilyayi da ekleyip, bir tasim daha kaynattiktan sonra ocaktan alin, eger hamur soguduysa beklemeden muhallebisini dokebilirsiniz.

Bezeyi hazirlamak icin yumurta akini tuzla birlikte kar haline gelene kadar mikserle cirpin, sekeri yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edin. Bezeyi krema torbasi ve ya siringa ile sogumus muhallebinin uzerine sıkıp, 130 derecede bezeler hafif kizarana kadar pisirmeye devam edin.

Firindan cikarip soguduktan sonra servis yapin.

Efendim afiyet olsun...

6 yorum:

Hülya dedi ki...

Süper!Süper!Süpperrrrr!!!

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYAcigim,
Tesekkurler canim;)

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Yelda,
canim hiç denemediğim tarifleri ama hep denemek istediğim tarifleri sende buluyorum ben.:)
Ellerine sağlık.
Yeşil renk güven veren huzurlu renk değil mi? :) Sende öylesin. :)

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba AYSEYAMAN,
O zaman ne mutlu bana:) Tesekkurler...
Yesil konusunda seninle ayni fikirdeyim, cok tesekkur ederim canim, inan sen de oylesin...

Tijen dedi ki...

Bu tadı o kadar severim ki Yelda, şimdi sanki bir dilim yiyormuş gibi hissettim. Ellerine sağlık!
Tijen

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba TIJENcigim,
Afiyet olsun diyeyim o zaman:)Biliyorum bu gulen suratlardan pek haz etmiyorsun ama ben onlarsiz ruh halimi yeterince ifade edemedigimi dusunuyorum, anlayisina siginiyorum...
Tesekkurler Tijen, ben de cok seviyorum bu lezzeti, özellikle aradaki kremasini...

çilekli arama motoru