Ben tarifi ebegumecinin paketinden yapmistim. İlk defa denedim, esimin onune tabagi koyarken teredut etmistim ama esim cok begendi. Tarifi aynen paylasiyorum:
Malzemeler:
Malzemeler:
- 500gr. (temizlenmis) ebegumeci
- 1/2 cay bardagi siviyag
- 1adet orta boy kurusogan
- 2 yemek kasigi pirinc
- 300gr. kusbasi et/tavuk(ben et kullandim)
- 1 adet rende domates(ben yazdan hazirladigim konserve domateslerimden kullandim)
- 2 su bardagi su ve ya et suyu
- 4 dis sarimsak
- yeterince tuz
Yapilisi:
Ebegumecini yikayip5-6 cm. uzunlugunda parcalara bolun. Sogani yemeklik dograyip yagda kavurun. Uzerine eti ve domatesi ilave edip kavurun. (ben bu asamada once etleri bir sure kavurdum, sonra sogani ekleyip kavurdum ve en son domatesi ekledim)
Ebegumecini ekleyip 3-5 dk. daha kavurup, suyunu ve pirincleri ekleyin. Kaynayinca pirincler yumusayincaya kadar pisirin. (ben ebegumecinin kalin olan saplarindan dolayi pisme suresini oldukca uzattim.) Bu yuzden size onerim kalin olan saplari ayiklamaniz...
Sarimsagi ekleyip bir tasim daha kaynatin ve ocaktan alin. Sicak olarak servis yapin. Servis yaparken sarimsakli yogurtla da servis yapabilirsiniz.
13 yorum:
canım arkadaşım ebegümecine bayıldım birde aklım portakallı ayva reçelinde kaldı ikisinide deneyeceğim canım becerikli hatun döktürmüşsün yine:)))
Merhaba GULIZcigim,
tesekkur ederim canim, soyleye bakar misin?:))
Mutlaka dene canim...
Yeldacım iki lezzette harika olmuş eline sağlık yeni siteme geçtim habe vermek istedim görüşürüz sevgiler.
www.pastacikiz.com
Merhaba PASTACIKIZ,
tesekkur ederim, yeni site hayirli olsun, harika olmus, ben bayildim..
Merhaba PASTACIKIZ,
tesekkur ederim, yeni site hayirli olsun, harika olmus, ben bayildim..
merhaba cok guzel gorunuyor
elınıze saglık.fılızınmutfagı
Ebegümeci gerci burada sokak kenarlarinda adeta fiskira fiskira büyüyorlar fakat yenilecegi bilinmedigi icin satilmiyor.
Merhaba FILIZ,
Cok tesekkur ederim.
Merhaba DILEK,
Ne guzel, sen topluyormusun peki?
Ellerine sağlık Yeldacım, çok güzel tarifler bunlar :) Sevgiler...
ohh çok değişik otlar var...
Bu etkinlik sayesinde gözümüz gönlümüz açıldı. Bir sürü otla tanıştım
Tarifleriniz şahane..
Ellerinize sağlık
http://misss.blogcu.com
Merhaba SAFRANcığım,
tesekkur ederim, sevgi benden:)
Merhaba ZERRIN,
Haklisin, ben de oyle.. Tesekkurler:)
Merhaba Yelda, gençliğimde yerdim ebegümecimden yıllar geçti. :)))Ellerine sağlık, yeni tarifler öğreniyoruz ne güzel.
Merhaba LAVANTIN,
Evet haklisin:)Tesekkurler..
Yorum Gönder