14 Mart 2007 Çarşamba

YE#20 GELİNCİK OTU SALATASI

Temizleyip yikadigim gelincik otunu tuz, bol limon ve zeytinyagi ile harmanladim. Afiyetle yedim kizimla birlikte:))

24 yorum:

esra dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
esra dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
esra dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
esra dedi ki...

Merhaba...
Yelda afiyet olsun size...Ben fazla ot bilmiyorum da taze soğana talim :) Ellerine sağlık..Kızını çok çok öperim...

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba Esra, tesekkur ederim. Bu ayki etkinlik sayesinde hepimiz bilmedigimiz otlarla ilgili cok sey ogrenecegiz sanirim. Guzel bir konu oldu..

Tuba dedi ki...

Yelda'cigim, ben de gelincik otunu hic duymayanlardanim. Bu etkinliginde guzel tarafi bu olacak herhalde, yenilebilinecek butun otlari ogrenecegiz. Ellerine saglik canim, sevgilerle,

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba TUBAcigim,
evet, ben de ayni sekilde dusunuyorum. Tesekkurler canim..

Hülya dedi ki...

Yelda'cığım,farklı birşeyler denemişsin.Sen yaparsın da güzel olmaz mı?Ellerine sağlık...

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba HULYAciğim,
Tesekkur ederim canim benim:)

asya yusof dedi ki...

etkenliime katildiginiz icin cok tesekur ediyorum harika bir yemek ben cocukken rahmetli anacagizim cok yapardi gelincikle borekler seninde tarifini gorunce yuzumde gulumseme geldi..

YELDA AKSU dedi ki...

merhaba ASYA YUSOF,
Asil ben tesekkur ederim, evsahipliginden ve konukseverliginden oturu.
Allah rahmet eylesin, gecmise kucuk de olsa bir gulumsemeyle donebilmek cok guzel, buna vesile olduguma sevindim

Mutfakta Zen dedi ki...

Gelincik ne muhteşem bir not değil mi sevgili Yelda? Hele de bir süre sonra o güzelim çiçeği çıkmıyor mu her haliyle başka seviyorum onu. Ellerine sağlık.
Tijen

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba TİJENcigim,
Kesinlikle haklisin:)
Onceden sadece ciceginin guzelligini bilirdim, lezzetini sonradan ogrendim, iyiki de ogrenmisim...

leziz dedi ki...

gelincik otu çok hoşuma gitti...birçok ot tanımış oldum asyanın sayesinde...ellerine sağlık...bende meşhur ıspanak otu var....

Adsız dedi ki...

merhabalar etkinlik sayesinde sitenizi tanimis oldum masallah cok beceriklisiniz yemekler nefis görünüyor ellerinize saglik, gelincik otunu hic görmemistim ama ebegümecini iyi bilirim yemegide lezzetlidir eminim,sevgiyle kalin...

www.yemegim.blogcu.com

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba YEMEGIM,
Oncelikle tesekkur ederim:)
Evey gercekten cok lezzetli oluyor, denemelisiniz...

dilek dedi ki...

Yeldacigim ben gelincik otuna bizim oralarda afyon otu derler bayila bayila yiyenlerdenim. Hele bir de yanina erik eksisi varsa, sorma keyfime:)

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba DILEK,
ben sumak eksisini edindim ama erik eksisi de siradaydi. Sayende merakim artti, ilk buldugum yerde alip deneyecegim, sagol..

munevver dedi ki...

Yelda,bu etkinlik sayesinde bilmediğimiz ne çok ot olduunu öğrendik.Gelincik otunun salatasını bilmiyordum, yapmak istiyorum bu hafta.Senin yaptığın gibi.Yarın pazardan alayım da.
Ebegümeci dolmasını ben de yaptım.Yayımlamadım daha.Her iki yemeğin de çok güzel Eline sağlık.
Nane Limon.

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba MUNEVVER,
Evet cok haklisin canim. Asya sagolsun boyle bir konu secti:)Tesekkurler...
Ebegumeci dolmani da merakla bekliyorum bu arada...

yemekvebiz dedi ki...

Yeldacim eline saglik,
ben gelinciklerin uzerine domates, taze sogan ve beyaz peynir ilave ediyorum.
Harika oluyor.
Diyet salatam.

Zeynep

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba ZEYNEPcigim,
O zaman tam bir salata oluyor desene:) Diyin cok iyi gidiyor, masallah, istikrarina hayranim:)

Nihan Aydin Koc dedi ki...

merhaba yorumunuz icin cok tesekkurler truf yaparken hazirlanan kremayi buzdolabinda bir gece dinlendirince sekil vermek cok kolay oluyor ondan o kadar yuvarlaklar :) sevgiler

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba NIHAN,
Asil ben tesekkur ederim:)Puf noktani aklimdan cikarmayacagim, sagolasin...

çilekli arama motoru