14 Mart 2007 Çarşamba

YE#20 EBEGUMECI YEMEGI



Ben tarifi ebegumecinin paketinden yapmistim. İlk defa denedim, esimin onune tabagi koyarken teredut etmistim ama esim cok begendi. Tarifi aynen paylasiyorum:

Malzemeler:

  • 500gr. (temizlenmis) ebegumeci

  • 1/2 cay bardagi siviyag

  • 1adet orta boy kurusogan

  • 2 yemek kasigi pirinc

  • 300gr. kusbasi et/tavuk(ben et kullandim)

  • 1 adet rende domates(ben yazdan hazirladigim konserve domateslerimden kullandim)

  • 2 su bardagi su ve ya et suyu

  • 4 dis sarimsak
  • yeterince tuz

Yapilisi:

Ebegumecini yikayip5-6 cm. uzunlugunda parcalara bolun. Sogani yemeklik dograyip yagda kavurun. Uzerine eti ve domatesi ilave edip kavurun. (ben bu asamada once etleri bir sure kavurdum, sonra sogani ekleyip kavurdum ve en son domatesi ekledim)

Ebegumecini ekleyip 3-5 dk. daha kavurup, suyunu ve pirincleri ekleyin. Kaynayinca pirincler yumusayincaya kadar pisirin. (ben ebegumecinin kalin olan saplarindan dolayi pisme suresini oldukca uzattim.) Bu yuzden size onerim kalin olan saplari ayiklamaniz...


Sarimsagi ekleyip bir tasim daha kaynatin ve ocaktan alin. Sicak olarak servis yapin. Servis yaparken sarimsakli yogurtla da servis yapabilirsiniz.

13 yorum:

guliz dedi ki...

canım arkadaşım ebegümecine bayıldım birde aklım portakallı ayva reçelinde kaldı ikisinide deneyeceğim canım becerikli hatun döktürmüşsün yine:)))

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba GULIZcigim,
tesekkur ederim canim, soyleye bakar misin?:))
Mutlaka dene canim...

Pastacı Kız dedi ki...

Yeldacım iki lezzette harika olmuş eline sağlık yeni siteme geçtim habe vermek istedim görüşürüz sevgiler.
www.pastacikiz.com

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba PASTACIKIZ,
tesekkur ederim, yeni site hayirli olsun, harika olmus, ben bayildim..

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba PASTACIKIZ,
tesekkur ederim, yeni site hayirli olsun, harika olmus, ben bayildim..

Adsız dedi ki...

merhaba cok guzel gorunuyor
elınıze saglık.fılızınmutfagı

dilek dedi ki...

Ebegümeci gerci burada sokak kenarlarinda adeta fiskira fiskira büyüyorlar fakat yenilecegi bilinmedigi icin satilmiyor.

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba FILIZ,
Cok tesekkur ederim.
Merhaba DILEK,
Ne guzel, sen topluyormusun peki?

Safran dedi ki...

Ellerine sağlık Yeldacım, çok güzel tarifler bunlar :) Sevgiler...

zerrin - misss dedi ki...

ohh çok değişik otlar var...

Bu etkinlik sayesinde gözümüz gönlümüz açıldı. Bir sürü otla tanıştım

Tarifleriniz şahane..

Ellerinize sağlık

http://misss.blogcu.com

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba SAFRANcığım,
tesekkur ederim, sevgi benden:)
Merhaba ZERRIN,
Haklisin, ben de oyle.. Tesekkurler:)

Lavantin dedi ki...

Merhaba Yelda, gençliğimde yerdim ebegümecimden yıllar geçti. :)))Ellerine sağlık, yeni tarifler öğreniyoruz ne güzel.

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba LAVANTIN,
Evet haklisin:)Tesekkurler..

çilekli arama motoru