30 Ekim 2013 Çarşamba

AYVA TATLISI


Eğer ayva aldınız ve yenmiyorsa size bir alternatif. Ama ayva nasıl olursa olsun ben mutlaka tatlısını da yemek istiyorum ve her şartta yapıyorum. Eğer hiç denemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum. Meyve tatlıları her şekilde yenir bence :) Çünkü aromaları daha belirgin oluyor ve çok da  hafif oluyor. Tatlı ihtiyacını da karşılıyor.

Malzemeler:
  • 3 adet ayva 
  • 1 su bardağı toz şeker
İç dolgusu için:
  • 1tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 adet ceviz
  • 1 tatlı kaşığı fındık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 3/4 su bardağı süt
Ayvaları soyup ikiye bölüp, içlerini temizleyin. Ayvaları tencereye yerleştirip toz şekeri üzerilerine serpin. Yarım çay bardağı kadar su ile şekerin erimesini bekleyin. Bu arada tencerenin kapağını kapatmalısınız. Kısık ateşte pişerken ara ara şerbeti kaşık kaşık alıp ayvaların üzerine gezdirin. Piştiğini çatal batırarak anlayabilirsiniz. Ocağı kapatınca soğumaya bırakın. Ayvalar pişerken bir yandan da iç dolgu malzemelerini bıçakla iri kıyarak tereyağında hafifçe kavurun. Evde kuş üzümü olmadığı için bu seferlik kuru üzümü küçük parçalara ayırarak kullandım. Kavururken  malzemelerin yanmamasına dikkat edin. Ayvaları servis tepsisine aldıktan sonra iç dolgu malzemelerini ayvaların üzerine paylaştırın. 



Tatlınız soğurken krem şantiyi sütle karıştırıp, kıvamına geldikten sonra ayvaların üzerini süsleyin. Dilerseniz taze krema da kullanabilirsiniz, çok daha hafif olacaktır. Varsa süt kaymağıda olabilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru