16 Mayıs 2013 Perşembe

UN HELVASI

Malzemeler:

  • 250 gr. margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviziçi
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Bu arada başka bir tencere veya kapaklı bir tavada margarini eritip, unu kavurmaya başlayalım. Un renk değiştirmeye başlarken ceviziçini de ekleyip birlikte kavuralım. Unumuz yeterince kavrulunca ocağın altını iyice kısıp şerbetimizi ekleyelim. Bu arada çok dikkatli olalım, sıçramalar çok tehlikeli olacaktır. Topaklanmalar olmaması için iyice eze eze karıştıralım. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakalım. 15-20 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun diyor ve hayırlı kandiller diliyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Yeldacim,harika görünüyor) her an kapı çalabilrim :)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Yeldacim,harik görünüyor..Her an kapı çalabilirim :)

Yelda Özyurt dedi ki...

teşekkürler cnm, bekliyorum:)

çilekli arama motoru