16 Mayıs 2013 Perşembe

UN HELVASI

Malzemeler:

  • 250 gr. margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviziçi
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Bu arada başka bir tencere veya kapaklı bir tavada margarini eritip, unu kavurmaya başlayalım. Un renk değiştirmeye başlarken ceviziçini de ekleyip birlikte kavuralım. Unumuz yeterince kavrulunca ocağın altını iyice kısıp şerbetimizi ekleyelim. Bu arada çok dikkatli olalım, sıçramalar çok tehlikeli olacaktır. Topaklanmalar olmaması için iyice eze eze karıştıralım. Ocağı ve tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakalım. 15-20 dakika sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun diyor ve hayırlı kandiller diliyorum.

4 yorum:

Yasemin N. Güner dedi ki...

Ellerine sağlık Yeldacim,harika görünüyor) her an kapı çalabilrim :)

Yasemin N. Güner dedi ki...

Ellerine sağlık Yeldacim,harik görünüyor..Her an kapı çalabilirim :)

YELDA AKSU dedi ki...

teşekkürler cnm, bekliyorum:)

En İyi Yemek Siteleri dedi ki...

Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri

çilekli arama motoru