11 Kasım 2009 Çarşamba

ERİK REÇELİ

Bu eriklerin cinsi Angeleno erik idi. Muhteşem renkleri vardı. Reçellerin görüntüsü beni deli ettiğinden hemen reçelini yapmak istedim. Az kaynatmama rağmen çabuk jelleşti haberiniz olsun:)
Malzemeler:
*1kg. angeleno erik
*750gr. toz şeker
*çeyrek limonun suyu
Yapilisi:
Erikler doğranır ve çekirdeğinden ayrılır. Tencere konur ve sekeri eklenir. Yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirilir. Yarım saat sonra limon suyu eklenir, pişirilmeye devam edilir. İstenen kıvama gelen reçel ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Kaynatılıp kurutulan kavanoza konup rafa kaldırılır.

Efendim afiyet olsun...

1 yorum:

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

Reçelin rebgi muhteşem olmuş, eminim tadı da öyledir. Ellerine sağlık.

çilekli arama motoru