Uzun zamandir yaptigim cok begendigim milfoy gibi kabaran ama (bence) milfoyden daha hafif ve lezzetli olan bir borek. Aslinda annelerimizden kalan bir tarif ama ben yemekbiz dostlarindan Esra Guler den aldim tarifi. Tesekkurler Esra:)
Tarifi aktariyorum:
Malzemeler:
- 3 Yufka
- 1 Cay bardagi sivi yag
- 50-60gr. kadar margarin
- İstedigin ic malzemesi(ben hep peynirli denedim)
- Buzlu su
Yapilisi:
Yaglari bir tavaya koyun ve margarinin erimesini bekleyin. Yufkanin bir katini serip uzerine yag surun. Diger kati uzerine serip onu da yaglayin ve kalan yufkayi da serin. Yufkalari sigara boregi keser gibi 12ye bolun.
Genis kisimlarina ic malzemenizi koyup, sigara boreginden genisce sarin. Hepsini sardiktan sonra genis bir kaba koyup uzerini gececek kadar buzlu su ekleyin. En az yarim saat beklettikten sonra Elinize alip hafifce sıktıgınız borekleri yaglanmis tepsiye biraz uzakca(kabaracaklar, soylemedi demeyin:))dizin. Uzerine yumurta sarisi surup, susam-coreotu serptiginiz boreklerinizi 200 derecelik firinda kizarana ve kadar pisirinNot: Su ne kadar soguk olursa borek o kadar citir oluyor...
10 yorum:
Canım merhabalar....
börek nefis olmuş...ellerine sağlık...
ben de deneyeceğim ilkfırsatta...
sevgiler,
ilkay
ilkay merhaba,
mutlaka dene, pisman olmayacaksin;))
Çok nefis görünüyorlar canım,ellerine sağlık.
Bende suda bekletip yapıyordum ama buzlu su değildi..))
Afiyetler olsun..
Sevgiler
Gül/d.tadı
Akşama denemeli;)
deneyince yorumlarini bekliyorum hulyacigim:)
selam
boreginiz cok guzel iftara yapmak istiyorum yalniz borekler uc kat berabermi sariliyor yoksa tek kat olarakmi sariliyor anlayamadim cevap yazarsaniz sevinirim tesekkurler
merhaba EFNAN,
3kat birlikte sariliyor, tesekkur ederim, jhayirli iftarlar:)
tesekkur ederim boregi iftara yetistirdim cok guzel oldu dunyanin baska bir ucunda sizin boreginizle iftar etmis olduk sevgilerimle
Sevgili EFNAN,
Dunyanin hangi ucundasiniz bilmiyorum ama ellerinize saglik, ne guzel iftar saati bulusabilmek:)
ellerinize saglik cok güzel görünüyor börekleriniz bende ins deniyecegim paylasim icin tesekkür ederim
Yorum Gönder