Bu hafta kayit yaptirmamiz gerekiyor, herkese hayirli bir ogrenim yili diliyorum simdiden. Biraz toparlanayim geliyorum tariflerimle...
Etli Kabak Dolması:
Malzemeler:
- 1 kg. kabak(hangi kabaktan tercih ederseniz farketmez)
- 250gr. kiyma
- 1 cay bardagi kadar pirinc
- 2 tane orta boy kuru sogan
- 1 demet dereotu(1/3 unu yerken tabagin kenarina serpistirmek icin ayirdim)
- 1 yemek kasigi salca
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- tuz, karabiber
Yapilisi:
Kabaklari yikayip, susleyip iclerini oyun. Robotta cektiginiz kurusogani; kiyma, pirinc, minik dogradiginiz dereotu, tuz ve karabiberle iyice harmanlayin. Kabaklari doldurup kapaklarini kapatin ve tencereye dizin. Salcayi suyla inceltip uzerine gezdirin. Yagini ve suyunu da ekledikten sonra(suyun miktari kabaklarin yarisindan daha asagida olsun) uzerine bir kapak kapatip kisik ateste pisirmeye birakin. İci pisen kabak dolmaniz yenmeye hazirdir.
Efendim afiyet olsun...
6 yorum:
Yelda'cığım,
Dün akşam eklemiştim siteni ama belki de save edilmeden çıktım. Şimdi tekrar ekledim, bakarsan göreceksin. Kusura bakma ne olur ve iyi ki hatırlattın! Sevgiler.
Merhaba TIJENcigim,
ne kusuru askolsun, diyorum ya takip bile etmem. Sen haber verdin ya; bakasim geldi iste:)Sevgi benden...
merhaba,
kabaklar çok şirin görünüyor,değişik ve şık bir sunum olmuş,fikir için teşekkürler.
makarnacik.blogcu
Merhaba BIRGUL,
Senin de dedigin gibi; aslinda kabak dolmasinin tarifinden cok sunumunu paylasmak istemistim ben de...
Sevgiyle...
Bu arada hoşgeldin ve çok geçmiş olsun evdekilere...Hava değişimleri etkiliyor insanı çok...Hele çocukları.Umarım çabuk toparlanırsınız..
Kabakların sunumu muhteşem...Süper;))
HULYAcigim Merhaba,
Hem gecmis olsun dileklerin, hem de begenin icin tesekkurler. Sevgiyle...
Yorum Gönder