Malzemeler:
- 500gr. radika
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- 3 adet sarmisak
- 3-3,5 litre su
- yeterince tuz
Yapilisi:
Suyu kaynatin, radikalari yikayip 5-6cm. uzunlugunda parcalara bolun.
Radikalari kaynayan suya atip yaklasik 5-7 dakika kaynatin. Suyunu suzup zeytinyagi, limon ve sarmisakla sos yapip servis yapin..
Farkli lezzetler icin:
Sogan ile kavurmasi yapilarak, uzerine yumurta kirilarak yada sarmisakli yogurtla da servis yapilabilir..
8 yorum:
Bayılıyorum radika salatasına ot salatalarına canım çekti gerçekten, ben de pazardan alayım da yapayım bari.
Sultan/izmir
Merhaba İzmir'den SULTAN:)
İzmirdesin ya ne guzel, istedigin zaman bulabilirsin bu guzelim otlari. Bizler secili yerlerden bulabiliyoruz maalesef.
Yelda'cigim ellerine saglik, tarifin cok degisik, ben de yaparim taze taze toplayip radiklarai ama haslamadan yapiyorum. Bir de senin tarif ile deniyecegim. Paylasimin icin tesekkürler.
Sevgilerimle
Merhaba OZGULcugum,
tesekkur ederim, inan boyle daha cok seveceksin. Ne guzel toplayip yiyebiliyor olman. Benim oturdugum yerde bırak otu, toprak yok, tamamen tas:(
Eminim bu radikaya bizim buralarda başka bir şey diyorlar ama ben bilemedim şimdi.Salatanın bir ön resmi de çekilmiş ot hali yani:)))Benim gibi cahiller için mi bu detay?Süpersin ve pek özelsin....
HULYACİGİM, canim benim, eger cahillik diyeceksen buna; o cahillik bana ait:))
Bir zamanlar ben de bilmiyordum ya, benim gibi bilmyenler icin diyeyim;)ANLADIN SEN ONU;)
Evet otlar yorelere gore isim degistiriyor. Ogrenirsen burada da paylas ismini olur mu?
Sen de oylesin canim, sagol.
Sevgiler...
Yelda'cigim, buradan Hülya'nin sorusunu ben cevapliyayim müsaade edersen :) Radikanin bir diger ismi de hindiba, benim sitede taze haliyle cekilmis resmi var oradan görebilirsin Hülya. http://www.soframiz.de/salatalar/kuskonmaz-li-hindiba-salatasi/
Sevgiler
Merhaba OZGULcugum,
Ne demek, musade senin;)Bizi aydinlattigin icin tesekkurler canim:)
Yorum Gönder