- 2 adet portakal(kalin kabuklulardan olmali)
- 1,5 su bardagi tozseker
- bir kac kasik su
Yapilisi:
Oncelikle portakal kabuklarini kalin dilim seklinde soyun. Beyaz etli kisimlarini cikarin. İnce seritler halinde dilimleyin ve uzerini gececek suda 3-5 dakika kaynatin. Suyunu suzup soguk suya tutun. Tekrar kaynatip soguk suya tutun ve bu islemi acisi cikana kadar 5-6 kez tekrarlayin. Sonra suyunu suzup uzerine 1 su bardagi kadar tozsekeri ve 2 kasik suyu ekleyip ocagi iyice kisip pisirmeye baslayin. Bu pisirme sureci oldukca uzun olmali aklinizda bulunsun. (recelden daha uzun).
Daha sonra tek tek catalla alip toz sekere bulayin sekerlemelerinizi. Ve soguyana kadar birbirlerine degmelerini onleyin. Soguduktan sonra kuru bir kavanoza yerlestirebilirsiniz.
Efendim afiyet olsun..
25 yorum:
Merhabalar Yelda hanım.
Şekerleme yapmak istiyordum ben de. Bir de bunları minik minik doğrayarak keklerin içine atabilir miyiz?
Elinize sağlık.
Sevgilerimle...
Merhaba RABIA,
Henuz denemedim ama guzel olabilecegini dusunuyorum. Ben cikolata parcali bir kurabiyede hayal ediyorum onlari suan:) Suan bir kavanozda buzdolabinda sakliyorum, kimbilir nelerin icinde, lezzete lezzet katacak daha...
Keklere de koyabilirsiniz,kurabiyelere de,pudinglere de,misafirlerinize bonboniyerde ikram edebilirsiniz..akliniza ne geliyorsa birlikte kullanabilirsiniz. Uzun zaman saklayacaksaniz sakin acikta tutmayin. kaskati oluyor.Sevgiyle.
Bende bir ara reçel yapmıştım portakal kabuğundan. Şekerlemeside çok güzel görünüyor, ellerine sağlık
Merhaba Yelda,
Portakal meysimi bitmeden bende denesem ve stok yapıp keklerde kurabiyelerde denesem diye düşündüm şimdi.
ellerine sağlık..
Merhaba SEVGI,
Uyarin icin tesekkurler, bilmiyordum.
Merhaba LAVANTIN,
Receli hic eksik olmaz bizim evde, cok seviyoruz, gecenlerde ayvayla karisik recel yapmistim, o da cok leziz oldu..
Merhaba BETUL,
Evet bence de acele et, bitmeden yap, benim stogum hazir:)
Eritilmiş çikolata ile aynen portakallı drajeli şeker gibi nefis oluyor, ellerine sağlık
ayy ne güzell görünüo şekerlemelerr..
bunun tadı şimdi hafifte mayhoştur dimii??
ellerine sağlık Yelda ablacım..öpüorum..
Ne vakittir yapmak istediğim bu şekerlemelerine bayıldım.Ben yaz dönemi iyi bir kurtarıcı olabilecek bu şekerlemeleri pastalarım için alternatif olsun diye yapmak istiyorum ama bir elim ermiyor:(Ellerine sağlık.Yapabilirsem eğer senin tarifini denerim...
Kendine iyi bak....
Yelda'cım ben de ne zamandır yapayım deyip ihmal ediyordum. senin yazını okuyunca hemen iki portakalı soydum. eşimle içlerini yedik. kabuklarını da ayıklamaya başladım bile...
Merhaba PEMBELI,
Evet onu da denedim canim, tesekkurler:)
Merhaba Kubis,
Gorunen o ki; sen de benim gibi sekercisin:) Hadi bundan da yap;)
Merhaba HULYAcigim,
Ben de yaza kalsin diye buzdolabinin ucra bir kosesine sakladim:) Tesekkurler canim.
Merhaba HULYA YILMAZ,
Portakallar bitmeden herkese sebep olacak gibiyim ama sanirim en hizli sen ciktin:)
Sevgiyle kalin..
merhaba,
goruntu harika,ellerinize saglik.
Merhaba SEVGUL,
tesekkur ederim:)
arkadaşım bende deneyeceğim portakal şekerlemelerini çok hoş görünüyorlar ellerine sağlık canım
Merhaba GULIZcigim,
tesekkur ederim canim, afiyet olsun:)
Gönül penceremden gülümseyip geçmişsin.....
Merhaba HULYAcigim,
Evet oyle yaptim, sanki pastalarini benim icin yapiyorsun:)Resmi gorunce gulumsemeden gecemedim:)
sayfama bir uğra sürprizim var...
Süper bir tarif teşekkürler sevgili Yelda...
Bu arada ben şükran;))
muhabbetle...
Merhaba HULYA YILMAZ,
Ne diyebilirim ki, harikasin ve cok hizlisin:)
Merhaba EV PERISI; nam-i diger SUKRAN:)
Tesekkur ederim, muhabbete geliyorum birazdan:)
sevgiyle...
super gorunuyor hazir top sekerler var onlarin uzunlari gibi ayni super olmus ellerinize saglik
Merhaba NIHAN,
Cok tesekkur ederim:))
Merhaba arkadaşım.Portakallar bitmden ben de deneyeceğim.Hep aklımdaydı.Teşekürler.
Merhaba AYTEN,
Afiyet olsun canim:))
Yorum Gönder