14 Mart 2007 Çarşamba
AYVA TATLISI
Ayva zamani gecmeden yayinlamak istedim. Ayvalari ortadan ikiye keserek, cekirdek yataklarini cikarin. Cekirdeklerini sakin atmayin. Ayvalarin kabuklarini soyun, yikayip bir tencereye alin. Uzerine tozseker dokun. (Toplam 3 ayvaya 1 subardagi seker) Bir caybardagi kadar da su ekledikten sonra pisirmeye baslayin. Cekirdekleri de tencereye atin. Varsa bir tutam da kirmizi gida boyasi ekleyebilirsiniz benim gibi. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste pisirin, ayvalar yeterince yumusayinca birazda kapagi acik pisirin ki, biriken buhar da ciksin. Sonra sogumaya birakin. Dilediginiz gibi servis yapin; kaymakla, krema/krem santiyle, yemislerle yada sade...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Renkleri çok güzel görünüyor anlaşılan ben bu hamilelik kilolarını kolay kolay vermeyeceğim...Ellerine sağlık...Yakın olsak ta yesek:)
Peki teşekkür ederiz.Biz kaymaklı alsak bir sakıncası yoktur umarım.Bir de pişirenin,sunanın ellerine sağlık.)
Halı dokunuyor Yelda'cığım...3 vakte kadar hazır olur;)
Merhaba BIRFINCAN KEYIF,
Sen Ankaraydin di mi? Neresindesin?Belki mumkun olur:))
Merhaba HULYAcigim,
Ne demek, istersen duble kaymak bile koyarim, sen ben su haliyi biran once bitir yeterki:))
Yorum Gönder