27 Şubat 2008 Çarşamba

ISPANAK KÖKÜ ÇORBASI

daha once denememis ve duymamissaniz benim gibi onyargili yaklasabilirsiniz bu corbaya, nitekim gunlerce suda bekledi koklerim:) Artik curumustur diye cope atacaktim ama hala dipdiriydiler:) Farz oldu yani yapmak. Cok ovgu duymus ama bir turlu yapmamistim ama hep aklimda kalmisti. Sonuc mukemmeldi, hele bir de benim gibi ispanagi cig olarak bile severek yiyorsaniz seveneceginizi tahmin ediyorum...En azindan bu koklere bir sans verin:) Tarifi cok sevgili yemekbiz dostlarindan Sevgi ye ait.Tesekkurler Sevgi:) Aynen aktariyorum:

Malzemeler
· Yarım kg. Ispanak Kökü
· 1 avuç pirinç
· 6 bardak Et suyu
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 yumurta sarısı
· 1 tepeleme yemek kaşığı un ( isterseniz )

Yapılışı
1. Bir tencereye az pirinç ve et suyu konur,
2. Pirinçler dökülene kadar haşlanır
3. Önceden yarıdan kesilmiş ıspanak kökleri tencereye atılır (hemen piştiği için fazla bekletilmemeli)
4. Diğer tarafta yoğurtla 2 yumurta sarısını ve unu karıştırın çorbadan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın ve yavaşça, alıştırarak çorbaya katın
5. Çorba kaynama derecesine geldiğinde ocaktan alın. (Kaynatılırsa yoğurt kesilir.)
6. Üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirilir.

Eh bana afiyet olsun demek dusuyor:) Efendim afiyet olsun...

11 yorum:

Agonia dedi ki...

Selam, ellerine saglik goruntusu bile nefis..Bence bu corbaya un eklememelisin, pirinc zaten koyulugu sagliyor, un kokusu olmamali diyorum. Tabi bu herkesin damak zevkine gore degisebilir. Orijini unsuzdur. Afiyet olsun. :)

Hülya dedi ki...

Mmmm nefis.
Annem ıspanak kökü ile yemek yapardı.. Eminim çorbası da çok güzeldir hele de yoğurlu olunca..
Ellerine sağlık denenecekler listesine alındı.

daimamutfak dedi ki...

Ispanagın her türlüsünü severim.Kökü bir başka lezzetli olur..afiyet olsun

ebrulitatlar dedi ki...

Yelda'cım hiç denemedim. Ama o kadar leziz görünüyorki, ilk fırsatta denemek istiyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler...

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba Agonia,
evet bu corbanin orjinal tarifinde un yoktu, ben tarifi aldigim arkadasimin onderisiyle un ekledim ve kivami cok guzeldi, un kokusu da pek yoktu. yine de onerin icin cok tesekkur ederim, diger arkadaslarimiza fikir oldu..

Merhaba Hulyacigim,
eh kimin annnesi:)
deneyince mutlaka yaz, tesekkurler:)

Merhaba Daima mutfak,
agzinin tadini biliyorsun;)
tesekkurler..

Merhaba Ebrucugum,
tesekkur ederim, deneyince yaz olurmu canim:)sevgiler..

kizilciksurubu dedi ki...

Nefis bir görüntü,ellerinize saglik.Sevgiler.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis görünüyor çorba.

sevgiler...

Zerrin dedi ki...

Yeldacım ellerinize sağlık hiç duymadığım bir çorbaydı ama seninde dediğin gibi insanın ön yargıyla yaklaştığı pek çok lezzet var :))

forum sayfama üye olmnaya beklerim
www.hayatintatlari.com/forum

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba Kizilciksurubu ve a-bi hayat,
tesekkur ederim..

Merhaba Zerrincigim,
evet oyle canim, forumuna birazdan geliyorum;)

sarımutfak dedi ki...

mrb
çok değişik hiç yemedim eline sağlık
sevgilerimle

YELDA AKSU dedi ki...

merhaba Sarimutfak, tesekkur ederiim..

çilekli arama motoru