2 Ocak 2008 Çarşamba

KARNABAHAR PANE (karnabahar boregi:))





Yemekvebiz dostlarindan; tecrubelerinden cok faydalandigimiz sevgili Nur Seydak a ait bir tarif. Bu tarifi denedigimden beri baska turlu pismedi bizim evde karnabahar. Tarifi onun dilinden oldugu gibi yayinliyorum:


"Bu akşam bizde yılın son karnabahar kızartması vardı. Küçük kızımla birlikte ortaklaşa hazırladığımız çok lezzetli bir yemek. Orta irilikte bir karnabarı buharlı pişiricide 12 dk haşlayıp, hemen içi bolca buzlu su dolu geniş bir kaba alıyor ve haşlanmasını durduruyorum. Bu arada kızım kızartma sosunu hazırlıyor;1 yumurta- 4-5 yemek kaşığı soya sosu-kırmızı toz biber-1 şişe maden sodası (eğer karnabahar iriyse 2 şişe maden suyu)ve oldukça koyu kıvamda olacak kadar un ekleyerek hepsini çırpıyor.Karnabaharı buladığınızda sos üzerinden akmamalı (krep hamurundan biraz daha koyu ama çok koyu olmamalı.. o zaman da yağ çeker)Sos hamurunu, karnabahar haşlanana kadar, bekletiyoruz.Daha sonra sosa buladığımız karnabaharları kızgın yağda nar gibi kızartıyoruz.Her bir aile bireyi için ayrı kaselere koyduğumuz sarmısaklı yoğurdabulayarak yiyoruz. Çümkü biz çıtır çıtır seviyoruz..üzerine yoğurt gezdirilip servis yapılınca yumuşuyor da:)NUR SEYDAK "

Ailece tesekkur ederiz Nur Seydak A..
Efendim afiyet olsun..

11 yorum:

lavantİn dedi ki...

Nur Hannımın ellerine sağlık. Soya sosu ilgin bir tat veriyor olmalı. denenecekelerimin arasına aldım.
Hayırlı geceler...

Yaren dedi ki...

D A V E T I Y E

Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com

NUNU SEYDAK dedi ki...

Selam
Ellerine sağlık sevgili "Çilekli" karnabaharlar çok hoş ve olması gerektiği gibi görünüyor. Ben bu arada 2 kızımla Kadiköy Moda'da bir cafe/evyemekleri/restoran açtık. Çok yakında cafemizin günük maceralarını yazdığım ve tariflerimizi verdiğim bir blok açacağım. Herşeyin yeni olması oldukça zamanımı alıyor. Bu yüzden bloğuna geç girdim ama görünce çok mutlu oldum:)Ayrıca tarifimi aynen yayınlama nezaketine de çok teşekkür ederim.
Sevgiler,
NUR SEYDAK

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba LAVANTIN,
pisman olmayacaksin;)

Merhaba YAREN,
hayirli olsun...

Merhaba NUR Hanimcigim:)
evet actigin yerden haberim var, İstanbul da olsaydim mutlaka lezzetli ellerinden yemek yemek isterdim, blogunu heyecanla bekliyorum emin ol:))
SEvindigine sevindim:) Baska turlusu olamazdi zaten;)Asil ben bu guzel tarifi bize kazandirdigin icin birkez daha tesekkur ediyorum, ozellikle oglum adina...

sarımutfak dedi ki...

mrb
harika olmuş.bende yaptım bloğuma koyacağım.ama ben kaşar rendeside koyuyorum güzel oluyor.
ellerine sağlık
sevgilerimle

Hülya dedi ki...

Ve afiyetle de yenir....
Nefis olmuş..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Yelda,
O kadar nefis görünüyor ki,imrenmemek elde değil canım..Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..


Sevgilerle

zerrin - misss dedi ki...

Canım Yelda, enfes görünüyor. karnıbaharı sevmeyen bile ayıla bayıla yer sanırım :))

sımmsıkı kucaklıyorum.

Kocaman sevgiler.

www.misssgibi.com

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba SARIMUTFAK,
oneri icin tesekkurler...

Merhaba HULYA, DAMAKTADI ve ZERRINcigim,
cook tesekkur ederim sizlere:)

mineninhobileri dedi ki...

karnabahar tarifi gerçekten çok güzel. benim yaptığımdan farklı.en kısa zamanda deneyeceğim ellerine sağlık.

YELDA AKSU dedi ki...

Merhaba MİNE,
tesekkur ederim, sonucu yazarsan sevinirim:)

çilekli arama motoru