22 Haziran 2007 Cuma

BUZDA KİRAZ...



Bloga ilk basladigim zamanlar gormustum bu buzdan kaseyi, kimde gordum maalesef hatirlamiyorum ama o zamandan beridir aklimdaydi. Kismet bu güneymis. Gecen gun ablam kirazi buzlarin icinde servis yaptigini ve cok guzel oldugunu(tabiri caizse; kutur kutur oldugunu) soyleyince, direk aklima bunu yapmak geldi. Yapimi basit, sonuc gorundugu gibi. Makinanin acizligi ve resim çekimi aksama kaldigidan dolayi resim kendini pek ifade edemedi aslinda. Ben siddetle tavsiye ediyorum.


Yapimi cok kolay:


İc ice gecebilen iki tabak gerekli bu is icin. Tabaklarin sekline ve aradaki bosluga dikkat edin ama, bosluk fazla olsun ki tabaginiz saglam olsun. Bir de üstteki tabak havada kalabilecek hafiflikte olursa tabani incelmez. Benimkinin tabani oldukca inceydi. Buyuk tabaga suyu doldurun, uzerine kucuk boy tabaginizi yerlestirip bantlayin. Banti capraz yaparsaniz benimki gibi kaymaz:) Dondurucuda biraz beklettikten sonra dilerseniz nane yapraklari yerlestirebilirsiniz aralara. Biraz daha bekletip su seviyesini artirabilirsiniz, ben seviyeyi oldukca az tutmusum.. Donduktan sonra suyun altina tutarak kolayca cikarabilirsiniz. Artik buzdan tabaginizda ne uygun gorurseniz onu servis edebilirsiniz:)






Efendim afiyet olsun...



9 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Güzel bir fikirmiş sende güzel yapmışsın ellerine sağlık.
Sevgiler...

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba TABAKTA,
Tesekurler canim...Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Ayy Yelda blog işine bulaşmazken ben de yapmıştım bundan ama kimde görüp de yaptım zerre hatırlayamıyorum:(
Çekimden dolayı canın sıkılmasın.Gayet güzel anlaşılıyor yaptığın buz kase...
Ellerine sağlık...

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYAcigim,
tesekkurler canim, cok naziksin:)

Kübra dedi ki...

hoş fikir, ama bu hemencecik erimez mii?? :)

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba KUBI$,
Kirazlar bitene kadar erimez:)
Bilmem ki , ben biraz yuksek ısıda dondurdum ama birazda suyun altina tutmama ragmen kirazlar bittiginde o hala direniyordu:) Tabi su birakiyor ama oyle cok degil. ALtinda baska bir tabakla servis yapmak lazim tabiki..

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Yelda,
buz tabagin çok güzel olmuş.
tarifi okurken aklıma Fizik derslerimiz geldi. kaldırma kuvveti falan.
Uygun tabakları bulunca denemek isterim. Tabakların üzerindeki bant tabakların kaymaması için mi yoksa küçük tabağı havada tutmak için mi?
Dediğin gibi tabak küçük ve hafif olursa daha iyi olur.
Sunumun çok güzel olmuş canım.:)
Ellerine saglik
sevgilerle

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba AYSEYAMAN,
Aynen suyun kaldirma kuvveti:))
Banti yapistirmazsan tabak cok daha yuksege cikacaktir, ayrica yanlara kayma ihtimali de var benim tabakta oldugu gibi, Capraz sekilde bantlayinca her tarafi esit kalinlikta olacaktir. Bantlamadan once, olusacak buz tabaginin kalinligina dikkat etmek gerek.
Tesekkurler canim, yapinca resimle de, biz de gorelim mutlaka

Adsız dedi ki...

ben bunları evcini.typepad.com görmüştüm seninkide çok güzel

çilekli arama motoru