25 Haziran 2007 Pazartesi

ÇAM KOZALAĞI

Arsivde bekleyen tariflerden birisi. Cok şık ikramliklar aslinda ama bu sicaklarda hazirlamak ne kadar dogru bilemem. Ben yazin baslarinda yapmistim bunu.



Malzemeler:




  • 250gr. kakaolu pirinc patlagi


  • 3 corba kasigi bal


  • 2 corba kasigi kakao


  • 80 gr. bitter cikolata


  • 100 gr. margarin





Yapilisi:

Tum malzemeyi (pirinc patlagi haric) derin yapismaz bir tencereye koyup cok kisik ateste karistirarark eritin. Pisirmemeye ozen gosterin, erir erimez ocaktan alin, pirinc patlagini karistirin. İyice karistirdiktan sonra minik limon sıkacaklarının tersine bir seran (ve ya herhangi bir poset parcasi da olur) gecirdikten sonra harcinizi doldurup dolaba sigdirabileceginiz bir kaba ters cevirin. Butun malzemeyi bu sekilde hazirladiktan sonra dolapta(dondurucu degil) 0,5-1 saat kadar donmasinı bekleyin. Servisten once cam kozalaklarinin uzerine pudra sekeri ile kar yagdirabilirsiniz...



Onemli not:

Pirinc patlaklari acikta cok cabuk bayatlayacagindan hava almaz bir kapta saklamanizi tavsiye edecegim.



Efendim afiyet olsun....






















4 yorum:

Hülya YILMAZ dedi ki...

bu değişik bir şeymiş. çok beğendim. bu pirinç patlakları nerede bulunuyor? hiç rastlamadım...
eline sağlık.

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYA YILMAZ,
Bu pirinc patlagini Migros, Metrogros Market'te bulabilirsin. Belki BIM'de bile bulabilirsin. Ben de sirf bunun icin arayip bulmustum, tesekkurler..

Tuhfe dedi ki...

Güzel bir hafta sonu dilerim.

Sevgiler.

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba TUHFEcigim,
tesekkur ederim, ben de sana dilerim, sevgi benden:))

çilekli arama motoru