Ben bu tarifi Sevgili hanimis İsil'dan almistim. Bu sekilleri saglayan kalip tabancanin ne ise yaradigini bu kurabileri gorunce anlamistim. O zamana kadar bu tabancayi sadece krema sikmak icin kullanmistim. Ama buskuvi icin kullanmakta cok zorlandim. Kurabiyenin kivami cok onemli bu tabancayi kullanmak icin ve tecrube kazanmak gerekiyor. Ben ilk denememde yarisini zayiye cikarip sonunda bildigimiz kaliplarla yapmistim. Ama sekiller cok hosuma gittigi icin denemekten vazgecmedim.
Malzemeler:
- 140 gr tozşeker
- 110 gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 270 gr un (kulak memesi kıvamından cıvık bir hamur olacak kadar)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı zencefil
- bir tutam tuz
- çok az vanilya ve toz karanfil (ben kullanmadım)
- üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapilisi:
Bir kabın içinde şeker ve tereyağını krem kıvamı alana kadar karıştırın. Yumurta ve pekmezi de ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Pudra şekeri dışındakileri de ekleyin. Hamuru toplayıp birkaç saat buzdolabında bekletin. Dilediğiniz şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 5-7 dakika kadar pişirin. Kurabiye tabancası ile çiçek şekilleri sıkın ama tabancaniz yoksa sorun degil. Merdaneyle actiginiz hamurdan kalipla sekiller cikarabilirsiniz. Pişen kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin...
Efendim afiyet olsun...
18 yorum:
Elin kolun zencefilli kurabiyelerle dönmüşsün ne güzel:)Çok özledim ya seni ben:)İyi ki geldin hoşgeldin...
Merhaba HULYAcigim,
Ben de cok ozledim inan, Allah kimseyi netinden ayirmasin:))
Merhaba Yelda,
ohh misss gibi kurabiyeler.. :)
O tabancaları ben de çok merak ediyordum. Demek böyle şekiller yapıyor. ALıp denemeli. pek sevimli olmuşlar...
ellerinize sağlık. Zencefil ne güzel tat vermiştir şimdi.. hımmm :)
sımmsıcak sevgiler...
Merhaba ZERRIN,
Daha pek cok sekil kalibi var ama ben yaparken cok zorlandim. Gercekten mis gibi kokuyorlar. Hele taze zencefil gercekten cok hos...
Sevgiyle..
evde zencefil vardıı sanırım..
denemek lazım.. değişik olur heralde..
ellerine sağlık Yelda abla :)
Merhaba KUBİS,
Yine ilk deneyen olacaksin sanirim:)
Susamli krokanlari unutmadim:)
tarif değişik olduğu için, merak ettim.. yapıcam inşallah bir ara..
ama şimdi annemden öğrendiğime göre zencefil yokmuş.. içinde zencefilin de olduğu bir toz karışım varmış.. acaba zencefil diye onu mu katıp yapsam :)
neyse yarın yapabilirsem sana da haber veririm :))
iyi akşamlar..
Merhaba Yelda, Çokgüzel görünüyorlar .. Azmin elinden bu güzel lezzetler kurtulmuyor değilmi :)
sevgiler
Merhaba NUR AYDAY,
Tabiki, ama bunlari isteyen kendi midenizse gercekten cok daha lezzetli oluyor yaptiklariniz;)
Merhaba Yelda,
Bu tabanca ile sıkma konusunda son derece haklısın. Ben de ilk denememde biraz zorlanmıştım ama kıvamı buldun mu herşey kolaylaşıyor. Nitekim sonunda böyle ve böyle sıkmayı becerebildim. Ellerine sağlık, bahsettiğin diğer tarifi de merakla bekliyorum.
Merhaba ISILcigim,
Sayende bu tabancayi kullandim, İnsallah sonraki denemelerimde seninkiler kadar guzel olur benim kurabiyeler de:)
Diger tarifi de yakin zamanda tekrar yapar ve yayinlarim insallah...
Eline sağlık yeldacım,çok lezzetli olmuşlardır eminim.Bu kurabiye tabancalarını kullanırken mutlaka aluminyum tepsi olması ve yağlanmaması gerekiyor püf noktası olarak.Belki biliyorsundur ama hatırlatmak istedim hani zorlandım yazmışsın ya...
selamlar....
Merhaba SERINMAVI,
Hayir bilmiyordum canim, cok onemli bir puf noktasi bu benim icin, tesekur ederim. Peki tepsiye yapismiyormu? Cikarirken parcalanmiyor mu? Aliminyum tepsim yok ama en azindan denemek icin baska alternatifler bulabilirim. Bir yerde sekil verdikten sonra yagli kagida tasiyabilirim.
Tekrar tesekkurler..
Yelda'cim,
Ben de zencefilli kurabiyeleri çok severim, bunlarin şekli değişik ve güzel olmuş. Eline sağlık.
(Bu arada adresini de linklerime ekledim)
Sevgilerimle,
Özlem
zencefil oluda kurabiyede mis gibi nefis olmazmi,eline saglik canim
Merhaba OZLEMcigim,
Tesekkur ederim canim.
Merhaba OZNURcugum,
Ben de ayni seyi dusunuyorum, zencefili sevmeyen pek yok sanirim:) Hele tazesinde cok hos bir aroma var. Hep kullanmaya calisiyorum..
Yeldacım bak bu vereceğim linki incele,forum şu an mesaja kapalı ama Sevgili Hatice(portakalagacı) açtığında öğrenmek istediğin birşey olursa yazarsın.Zaten püf noktaları yazıyor şu an,bir bak canım...
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5253&start=0
Merhaba SERINMAVI,
Cook tesekkurler canim, cok yardimci oldun;)
Yorum Gönder