22 Haziran 2007 Cuma

ÇİLEKLİ YOGURT DONDURMASI

Cocuklar icin denemistim bunu, ama tabiki ailece tuketiyoruz yapinca:) Sicak gunlerin serinletici lezzetlerinden biri bizim icin. Cilekler bitmeden yayinlamak istedim ama sanirim biraz gec kaldim. Ama benim gibi cilekten pure, recel vs. hazirladiysaniz hala malzemeleriniz mevcut demektir. Ben cilegi robotta cektikten sonra sekerle pisirip sos yapmistim. Bir kavanozda dolapta hala var. Bu sosu dondurma uzerinde de kullaniyorum ben. Daha nerelerde kullanirim kimbilir... Ancak recel gibi cok kaynatmadigim icin omru cok uzun olmayacaktir. Hala bitiremediysem dondurucuda saklamayi dusunuyorum..

Gelelim nasil yaptigima:
Aslinda olcu yok, malzemeleri diledigim kadar karistiriyorum. Bu yuzden size de olcusuz verecegim. Kendi damak tadiniza gore ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • Yogurt
  • Hazirladigimiz cilek sosu veya marmelat da olabilir. Ancak recel kullanacaksaniz tum malzemeleri robotta son kez cekmenizi tavsiye ederim.
  • Vanilya(seviyorsaniz Premium da olabilir; duble yani;)
  • Gerekli gorurseniz pudra sekeri
  • Yarim paketle hazirlanmis beyaz cikolata sosu

Butun malzemeler iyice karistirilir, gerekirse tekrar robotta cekilir ve kaliplara doldurulur. Eger dondurma kaliplariniz yoksa normal buz kaliplarinda da deneyebilirsiniz. İcine birer dondurma cubugu batirabilirsiniz, hatta biraz donduktan sonra cay kasiginin saplarini bile kullanabilirsiniz.

Efendim afiyet olsun...

5 yorum:

Hülya dedi ki...

Oğlanlar bayılır benim buna.Zaten dondurma diye diye günleri tamamlıyoruz.İlaç gibi geldi tarifin canım;)
Sevgiler...

Yelda Özyurt dedi ki...

Evet HULYAcigim,
Aksama kadar yedigimiz dondurmanin hesabi yok:) Bunlar bize de ilac gibi geliyor. Daha kahvalti bitmeden "dondurma almaya ineyim mi?" diye sormaya baslar oglum:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Yelda
Dondurman harika olmuş ben de bazen bu tarz dondurmalar yapıyorum fakat oğlum buzdolabının önünde bekliyor.Anne ne zaman donacak diye 50 kez soruyor.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle..

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba CAFE GUSTO,
Ayni durum bizde de var, ben onlar yattiktan sonra hazirlayip koyuyorum artik dondurucuya... sabaha hazir oluyor;)

çilekli arama motoru