Eskiden cok yapardim bu helvalardan, ne zamandir yapmiyordum, unutmusum, gecenlerde Lezzet dergisinde gorunce aklima geldi. Biz cok severek tuketiyoruz. Hem hazir satilanlardan cok daha taze ve lezzetli oluyor bence evde yapilani... 10 dakikaniz var mi? E hadi birlikte yapalim o zaman:)
Malzemeler:
- 1 caybardagi susam
- 1 cay bardagi iri kirilmis findik ici
- 1,5-2 su bardagi tozseker (oranini zevkinize birakiyorum)
Not: Dilerseniz badem ve antep fistigi da cok yakisir. Ama sadece susam bile yeterli olacaktir.
Yapilisi:
Susam ve findigi tavada biraz renk degistirene kadar kavurun ve bir kaseye bosaltin. Ben yapismaz yuzeyli tava kullandim hep. Tavayi bir kagit havlu yardimiyla silip toz sekeri icine bosaltin. Surekli karistirarak sekeri eritin. Bu arada dikkat edin seker yanmasin. Seker eriyince susam ve findik icini katin, iyice birbirine yedirdikten sonra hemen yagli kagit uzerine yayin. Fazla sogutmadan dilimleyin yoksa kirmak zorunda kalirsiniz:)
Efendim afiyet olsun..
24 yorum:
annem çok sever ama hiç evde yapmamıştık en kısa zamda yapıp anneme götüreceğim ellerinize sağlık
dışarıdan alıp yediğimi hatırlıyorum..
ama siz de herşeyi yapabiliyorsunuz maşallah :) önce mantı, şimdi helva.. bakalımm daha neler görüces.. Ellerinize sağlık..
Merhaba SEDA,
Cok guzel olur, annen cok sevinir herhalde:) Tesekkurler canim..
Merhaba KUBI$,
Evet hatta bayramlarda da rastlariz bazilarinin evinde:)
Ben disarda yedigim herseyi evde yapmak istiyorum da ondan, disarda yediklerimizin icinde hic de saglikli olmayan neler var neler... Tesekkurler canim.
doğru söylüyorsunuz Yelda Hanım.. kim bilir neler var onların içinde..
bu arada sizin tarifinizi okuduktan sonra kalktım, helvanızdan yapmaya çalıştım.. şimdi soğumaya bıraktım.. yalnız korkuyorum kağıda yapışacak diye..
çünkü evde yağlı kağıt yoktu, onun yerine eskiz kağıdı kullandım, o da pek yağlı bişi değil.. bakalım nolucak :))
Merhaba KUBI$,
Sonucu merakla bekliyorum, yaz emi...
öhm öhm..
başardım sanırım.. kağıda da yapışmadı pek..
tadı da fena değil.. tekrar teşekkür ederim..
yalnız siz soğumadan dilimleyin demiştiniz, ama ben kırıp kırıp parçalara ayırdım :D
Kubis cok sevindim, afiyet olsun, ellerine saglik...
Görüyor musun bak yine neler çıkmış arşivden;)Yanılmıyorum di mi arşv bu?
Çok iyi oldu bu tarif.Bu tür bir tarifim hiç yoktu...Yaaa hangini birden deneyeceğimi şaşırdım:(
Merhaba HULYACIM,
Yok yok bu arsiv degil:)
Dun yaptik ve yedik hemen, yemeden once cekmistim.
Bunu dene, yazdigim gibi hic vakit almiyor..
ooo harika gözüküyor ellerine sağlık ablacım.
Merhaba PEMBELI,
Tesekkur ederim canim:)
sitemi ziyaretin için teşekkür ederim:)
www.minimutfak.blogcu.com
Ankaralı hamarat dostum benim;)
sagol canim benimmm:))
Yelda'cım çok güzel görünüyor, ellerine sağlık kolay gelsin..
Ebru
http://www.ebrulitatlar.blogspot.com/
Merhaba EBRULİTATLAR,
tesekkurler canim:))
Ders mers çok mu yoğunuz:(
Merhaba HULYAcim,
Dersler yarin basliyor, ben gezmekle mesgulum:)
Merhaba Yelda'cığııım
Ziyarete gelmek istedim ne güzel şeyler yapmışsın birden ne kadar acıktığımı fark ettim canım mantı istedi, mısırlı roka salatası istedi hamsi tava gerisini sen düşün artık;)))Bu kadar çok ve alakasız şeyleri birarada istediğime göre ve gecenin bu saatinde sanırım ben dayak istiyorum;)))Ama o kadar güzel mamalar yapmışsın ki ellerine sağlık arkadaşım;))
SEVGİYLE KAL...
tahinli kurabiyen de notlarım arasında yerini aldı sağol ;))
Merhaba ZUHALcim,
Geceleri blog gezmek tehlikeli, hamile oldugum zamanlari hatirladim da, esimle birlikte...:)
Evet tahinli kurabiyeyi herkes cok begeniyor, mutlaka dene, optum canim..
YELDACIM KÜNEFEYİ DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU TEŞEKKÜR EDERİM YENİ TARİFLERİ BEKLİYORUM
Merhaba AYSE26,
Deneyip begenmene cok sevindim, afiyet bal seker olsun:)
Yeldacığım,ne çok yerdim çocukluğumda bu şekerleri.Eridikçe ağzıma gelen susamların kokusu...Yok,ben hemen kaçayım burdan..
Çok beğendim,çook.
Sevgiyle,nanelimon
Merhaba MUNEVVERcim,
Bu sekerlemeler hepimizi cocuklugumuza goturdu sanirim:)
Kacma, gel ceyrek olcude anlasalim, herkese tadimlik:)
Yorum Gönder