18 Şubat 2007 Pazar

GUVECTE HAMSİ BUGULAMA

Eger hamsi bugulamayi severseniz bir de guvecte pisirmenizi tavsiye ederim... Genelde guvecte pisen yemek cok fazla vakit aliyor ama bu balik oldugu icin, guvec kabi tamamen isindiktan sonra 30-45 dk. yeterli oluyor.

Malzemeler:
  • 1kg. hamsi
  • 2 adet limon
  • 2 adet kurusogan
  • defne yapragi
  • sıvıyag
  • 1/2 cay bardagi sıcak su
Yapilisi:

Once balikları guzelce temizleyin, kilciklari da temizlerseniz super olur. Yikandiktan sonra onlar suzuledursun, siz limonlarin kabuklarini soyup dilimleyin. Kurusoganlari da soyup kalin halkalar halinde dilimleyin. Guvec kabini ocaga koyun isinadursun. Isinmasi oldukca zaman aliyor. Sonra 3-4 yemek kasigi siviyag ekleyin. Guvecin en altina bir sira sogan, bir sira balik ve bir sira da limon dizin. Malzemeler bitene kadar bu islemi devam ettirin. Baliklarin arasina 2 adet defne yapragi koyun. Sicak suyu da ekledikten sonra guvecin agzini kapatip fokurdamaya basladiktan sonra ocagi kisin ve pismeye birakin. Kisik ateste 30 dk. kadar pisirip kontrol edin. Pismisse biraz dinlendirdikten sonra servis yapin.

Efendim afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru