Malzemeler:
- 1kg. hamsi
- 2 adet limon
- 2 adet kurusogan
- defne yapragi
- sıvıyag
- 1/2 cay bardagi sıcak su
Once balikları guzelce temizleyin, kilciklari da temizlerseniz super olur. Yikandiktan sonra onlar suzuledursun, siz limonlarin kabuklarini soyup dilimleyin. Kurusoganlari da soyup kalin halkalar halinde dilimleyin. Guvec kabini ocaga koyun isinadursun. Isinmasi oldukca zaman aliyor. Sonra 3-4 yemek kasigi siviyag ekleyin. Guvecin en altina bir sira sogan, bir sira balik ve bir sira da limon dizin. Malzemeler bitene kadar bu islemi devam ettirin. Baliklarin arasina 2 adet defne yapragi koyun. Sicak suyu da ekledikten sonra guvecin agzini kapatip fokurdamaya basladiktan sonra ocagi kisin ve pismeye birakin. Kisik ateste 30 dk. kadar pisirip kontrol edin. Pismisse biraz dinlendirdikten sonra servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder