3 Ocak 2007 Çarşamba

HAMSI TAVA

Baliklar temizlenir yikanir, misiri ununa bulanir. Kizartma tavasina asagidaki gibi dizilir ve az siviyag eklenir. Yuksek ateste kizartilip baliklar hamsi tava kapagi yardimiyla(yoksa bir tepsinin arkasindan faydalanabilirsiniz) ters cevrilir ve diger tarafi da kizartilir. Afiyetle yenir. Yaninda misirli roka salatasi tavsiye edilir:)





13 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,

annem pek güzel yapıştırır bu hamsileri. Tabak şeklinde çıkar. Sizinki de ne güzel olmuş. ben geçen hafta aldığım hamsileri yapıştırıyım derken üst üste alt altakaldım :) beceremedim...

Bir de sizinki gibi deneyeceğim. Bu görüntüye bayılıyorumda :)

Sevgilerimle...

iyi yıllar

http://misss.blogcu.com

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba ZERRIN,
Dedigim gibi yaparsan ve cevirmeden once iyice kizarmasini beklersen, rahatca cevirebilirsin.
goruntu istah aciyor degil mi?

hanimiş dedi ki...

Yelda merhaba, bloğun olduğunu yeni keşfettim. Geçmiş bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar dilerim.

not: sen bir meleksin :)

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba ISIL,
İlahi sen, ben de senin ve ailenin gecmis bayramini kutlar, mutlu bir yil gecirmenizi dilerim.
O senin melekligin:) diyeyim ben de o zaman..
Not: Benin senin blogunu cok uzun zamandir takip ediyorum; cok basarilisin..

Hülya dedi ki...

Sevgili Arkadaşım;sen böyle balık falan yapıyorsun ya kendimden utanıyorum inan ki:)Karadeniz geliniyiz ya:)))

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba HULYA,
Hic utanma arkadasim, benimde kayinvalidem Trabzonlu ve senden pek farkli durumda degilim. Mutfakta biraz ilerleme kaydettiysem esim sayesindedir inan. O butun ETLI yoresel mutfaklara ve dunya mutfagina meraklidir ve yapar da(Ama icinde et olacak). Trabzonlu oldugumuz icin de belki tahmin edersin, evimize pek taze fasulye falan girmez. Cunku orada neredeyse tek yemek cesididir findik zamani:) Bikmis yani:)

Adsız dedi ki...

merhaba ; bayramda o kadar çok et tükettik ki bugün canım acayip balık istedi hislerime tercuman olmuşsunuz bende cumartesi günü pazardan alıp yapacağım ellerinize sağlık

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba Seda,
İnan cekinerek bloguma koymustum, sevindim baliga yonelttigime sizi. Cok daha saglikli cunku..

Kübra dedi ki...

merhabalar.. hamsileriniz çok güzel görünüyor.. biz rizeli olduğumuz için annem sık sık yapar hamsiyi.. balıklardan da en çok hamsiyi severim ben :)
ellerinize sağlık.. sevgilerler..

Adsız dedi ki...

bir karadenizli balık canavarı olarak baıldım hamsilere...ellerine salık canım...

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba KUBI$ ve LEZIZ,
Ne guzel, Ne cok Karadenizli varmis aramizda, ben cok severim Karadeniz'i ve insanini ve lezzetlerini tabi...
Tesekkurler..

lerzankara dedi ki...

ellerine saglik yelda
harika gozukuyor tum yaptiklarin gibi hamsidee(acayip istah acici)
tebrikler canim
lerzan ve prensikayra

Yelda Özyurt dedi ki...

Merhaba LERZANCIM,
Bloguma hos geldin, guzel yorumun icin tesekkurler:)

çilekli arama motoru