20 Ağustos 2016 Cumartesi

Kadayıflı Damla Sakızlı Muhallebi




Malzemeler:

  • 500ml. süt, 
  • 200gr. taze kadayıf, 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 1 su bardağı toz şeker, 
  • 2,5 yemek kaşığı un, 
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu, 
  • birkaç parça damla sakızı, 
  • bir avuç çam fıstığı


Öncelikle kadayıfları ince ince kıyıp çam fıstığı ve tereyağı ile birlikte tavada kavuruyoruz. Rengi dönmeye başlarken 1/4 su bardağı toz şekeri de ekleyip şekerler karamelleşene ve kadayıflar nar gibi kızarana kadar kavuruyoruz.

Kadayıfları soğuturken muhallebiyi hazırlıyoruz. Soğuk sütün içine un, nişasta ve kalan 3/4 su bardağı toz şekeri ekliyoruz. Topak olmaması için iyice karıştırıyoruz. Damla sakızını bıçakla ezerek süte katıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.

İster porsiyon olarak kuplara, ister büyük cam kaba, kadayıf ve muhallebiyi kat kat yerleştiriyoruz. Aradaki katlardaki kadayıflar yumuşadığı için artık ben sadece üzerine koyuyorum. Soğuduktan sonra 3-4 saat dolaba kaldırıyoruz.

Hiç yorum yok:

çilekli arama motoru