29 Nisan 2016 Cuma
ÖNERİ (LİMON SUYU)
Limon fiyatları tavan yapmadan dondurucuya salatalar için limon suyu koydum. Sizlere de tavsiye ederim😊 Ayrıca hazır dondurucum boşalmışken bir portakal ve bir limon ile yaptığım 3 lt. limonata için bütün olarak portakal ve limonlarım da yerini aldılar...
12 Şubat 2016 Cuma
PORTAKAL KABUĞU REÇELİ
Önceden portakal kabuklarının içindeki beyaz kısımları çıkararak yapıyordum bu reçeli. Bu kez portakallarin kabukları kalındı ve yenecek kadar güzeldi. Olduğu gibi yapmaya karar verdim. Yalnızca kabuklarını ince bir tabaka rendeledim. Ben böyle çok daha fazla sevdim 😊
Malzemeler:
- 6 adet portakal
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı su
- 1-2 parça limon tuzu
- İğne-iplik
Yapılışı :
Öncelikle portakalların kabukları ince bir tabaka rendelenir. İnce şeritler halinde soyulur. Soyulan portakallar başka bir yerde kullanılmak üzere kaldırılır. Soyulan kabuklar elinizde rulo yapılarak ipe geçirilir. İplerin ucu bağlanır. Bir tencerede su kaynatilir ve portakal kabukları acısını çıkarmak için kaynamis suya atılır ve soğuyunca kadar bekletilir. Her seferinde su dökülür ve yeniden tencereye su konur. Ben bu islemi 3 kez yapıyorum. Portakal suyu, su ve şeker tencereye alınarak kaynatılır. Limon tuzu katılır. Hepsi eridikten sonra portakal kabukları tencereye alınır ve reçel kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilir. Ateşten aldıktan sonra ılınması beklenir ve iplerden dikkatlice çıkarılır. Reçel kavanoza alınır ve soğuduktan sonra kapağı kapatılıp buzdolabında saklanır.
15 Ocak 2016 Cuma
TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
İşkembeyi marketten hazır temizlenmiş, doğranmış ve paketlenmiş olarak yarım ve ya 1 kg.lık paketlerde alıyorum. Çocuklar çok severek tüketiyorlar.
Malzemeler:
- 1/2kg. Yıkanmış, doğranmış işkembe
- 3 yemek kaşığı sirke
- Yeteri kadar su
Terbiyesi için :
- 1 yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz acı biber
Ayrıyeten Sarımsak ve sirke sos
Yapılışı :
Öncelikle tencereye işkembelerin üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatıp suyunu döküyorum. Sonra düdüklü tencereme işkembeleri koyup 2lt. Kadar su ekliyorum. Çorbanın suyu da ayrı güzel olduğu için suyunu bol tutuyorum. Sirkeyi de ekleyip 45-60 dakika pişiriyorum. Pişerken terbiyesini hazırlıyorum. Yumurta, limon suyu ve yoğurdu iyice çırpıp unla karıştırıyorum. Pişen çorbanın suyuyla ılıştırıp kesilmesin diye yavaş yavaş, karıştıra karıştıra ekliyorum.
Servis sırasında tabaklara tereyağ-toz biber sosu ekliyorum. Sirkenin içine sarımsak rendeliyorum, servisten sonra herkes dilediği kadar ekliyor.
Afiyet olsun..
Servis sırasında tabaklara tereyağ-toz biber sosu ekliyorum. Sirkenin içine sarımsak rendeliyorum, servisten sonra herkes dilediği kadar ekliyor.
Afiyet olsun..
21 Aralık 2015 Pazartesi
BROKOLİ ÇORBASI
Yıllardır severek tüketiyoruz, paylaşmayı unutmuşum. Hala brokoliden uzak duranlar var. Karnabaharla yetinenler var, annemden biliyorum 😊. Bense karnabahar kokusunu ne kadar sevmiyorsam brokoli kokusunu o kadar seviyorum. Sadece koku olarak değil lezzet olarak da çok seviyorum. Bu çorbayı da sevmeyene rastlamadım. Tarifi mutlaka denemelisiniz diyerek tarife geçiyorum.
Malzemeler:
- 300 gr. Kadar brokoli
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
Sıvıyağda unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1,5 lt kadar su koyup iyice karıştırın. Brokolinin çiçeklerini elinizle ayırıp yıkayın. Tencereye brokolileri ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirip tuzunu ekleyin.
Afiyet olsun.
16 Aralık 2015 Çarşamba
BALIK KÖFTE (HAMSİ KÖFTE )
Köfte seven ama balık sevmeyen çocuklarınız mı var? O halde bu tarifi mutlaka deneyin. Balık seviyorsanız zaten deneyin :) Pek haz etmiyor musunuz ? Mutlaka deneyin ;)
Bugün aldığım hamsiler pek hayal ettiğim gibi çıkmadı, eve gelene kadar da elimde biraz hırpalanmışlardı, temizlerken tava fikrimi değiştirip köfte yapmaya karar verdim. Yaparken tedirgindim ama çocuklarım sağolsunlar zaten sevdikleri hamsiyi bayıla bayıla yediler. Düşündüm ki, balık sevmeyen çocuklar da nasibini alsınlar :)
Malzemeler:
- 1kg. hamsi
- 1 su bardağına yakın galeta
- 1-2 yemek kaşığı içine mısır unu
- 2 yemek köftelerin dışına bulamak için mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1/2 çay kaşığı, karabiber, toz kırmızı biber, kimyon, zerdeçal
- 1 yumurta
- 1-2 diş sarmısak (ezilmiş veya rendelenmiş)
- 1 orta boy ince doğranmış kuru sogan
- 4-5 sap maydonoz ve dereotu (ince kıyılmış)
- kızartmak için sıvı yağ
Nasıl mı yaptım?
Öncelikle hamsileri temizlerken kılçıklarını çıkardım. Yıkayıp iyice süzdükten sonra ince ince kıydım. Bir kapta(kokusu çıkması için metal veya cam kap tavsiye ederim) diğer mazlemeler ile iyice yoğurdum. Galeta ve mısır unu miktarını yavaş yavaş ayarladım. Şekil verilecek kıvama geldiğinde mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızarttım.
Afiyet olsun...
20 Kasım 2015 Cuma
HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE
MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- yarim su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta beyazı
ÜZERİ İÇİN
- çikolata
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtanın sarısını ve diğer hamur malzemelerini yoğurarak hamuru hazırlayalım.
- İç harcı için once yumurta akını çırpalım vehindistan cevizi rendesinin içerisine yumurtanın akını ve pudra şekerini katarak karıştıralım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak açalım ve içine iç harcından koyarak kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri soguduktan sonra benmari usulü ile eritilmiş çikolata ile süsleyelim. Afiyet Olsun...
1 Ekim 2015 Perşembe
Doğalgaz Aboneliğini Üzerine Alma (Ankara - Başkent Doğalgaz)
2 gün önce doğalgaz aboneliğim ile ilgili kapımda bir makbuz buldum. Üzerinde ihbar edilen tarih yazıyordu. Bu tarihten itibaren 10 gün süre zarfında aboneliği üzerime almaz isem gaz hizmetinin kesileceği yazıyordu. Böyle şeyler okulların açıldığı yoğun günlere denk gelmezse olmaz sanki. Biraz araştırıp tapu ve kimlik fotokopisi ile Maltepe'deki Başkent Doğalgaz'a gittim. Sıra aldım ama çok kalabalıktı. Önümde 200 civarı kişi sıradaydı. Ümitsizce beklemeye başladım. Çok şükür ki, 9 banko çalışıyordu ve sıra alıp beklemeyen kişiler sayesinde 1 saat 15 dakikada sıra geldi. İşlemler kolayca tamamlandı. Kartımın içindekiler değişmeden sadece kullanıcı ismi değişti. Evraklarımı imzaladım. İşim bitti sanıyordum ki, alt katta 75 kuruşluk pul parası ödemem gerektiğini söyledi. Aşağıda numara falan alma yoktu ve sıra çok daha yavaş ilerliyordu. 75 kuruş ödemek için de 20 dakika bekledim ve sonunda aboneliği üzerime aldım. Tahmin ediyorum bu aralar aynı durumla karşılaşan çok kişi var. Bu yüzden bu yazıyı yazma gereği duydum. Tahmini 2 saatlik bir zaman ayırarak işinizi halledebilirsiniz. Başkent Doğalgaz'ın diğer şubelerinden de yapabilirsiniz, bana en uygunu Maltepedeki(Toros Sokak No:20 Sıhhiye ) geldi. Metro Demirtepe durağında inerseniz katlı otoparkın arkasında kalıyor.
DUYURU
Değerli Müşterilerimiz
Cumartesi günleri Maltepe Merkez Kampüsümüz Abone İşleri Biriminde
ilk abonelik hariç
08:00-17:00 saatleri arasında,
abonelik işlemleri yapılmaktadır.
DUYURU
Değerli Müşterilerimiz
Cumartesi günleri Maltepe Merkez Kampüsümüz Abone İşleri Biriminde
ilk abonelik hariç
08:00-17:00 saatleri arasında,
abonelik işlemleri yapılmaktadır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)