1 Ekim 2015 Perşembe

Doğalgaz Aboneliğini Üzerine Alma (Ankara - Başkent Doğalgaz)

2 gün önce doğalgaz aboneliğim ile ilgili kapımda bir makbuz buldum. Üzerinde ihbar edilen tarih yazıyordu. Bu tarihten itibaren 10 gün süre zarfında aboneliği üzerime almaz isem gaz hizmetinin kesileceği yazıyordu. Böyle şeyler okulların açıldığı yoğun günlere denk gelmezse olmaz sanki. Biraz araştırıp tapu ve kimlik fotokopisi ile Maltepe'deki Başkent Doğalgaz'a gittim. Sıra aldım ama çok kalabalıktı. Önümde 200 civarı kişi sıradaydı. Ümitsizce beklemeye başladım. Çok şükür ki, 9 banko çalışıyordu ve sıra alıp beklemeyen kişiler sayesinde 1 saat 15 dakikada sıra geldi. İşlemler kolayca tamamlandı. Kartımın içindekiler değişmeden sadece kullanıcı ismi değişti. Evraklarımı imzaladım. İşim bitti sanıyordum ki, alt katta 75 kuruşluk pul parası ödemem gerektiğini söyledi. Aşağıda numara falan alma yoktu ve  sıra çok daha yavaş ilerliyordu. 75 kuruş ödemek için de 20 dakika bekledim ve sonunda aboneliği üzerime aldım. Tahmin ediyorum bu aralar aynı durumla karşılaşan çok kişi var. Bu yüzden bu yazıyı yazma gereği duydum. Tahmini 2 saatlik bir zaman ayırarak işinizi halledebilirsiniz. Başkent Doğalgaz'ın diğer şubelerinden de yapabilirsiniz, bana en uygunu Maltepedeki(Toros Sokak No:20 Sıhhiye ) geldi. Metro Demirtepe durağında inerseniz katlı otoparkın arkasında kalıyor.


DUYURU 
Değerli Müşterilerimiz 
Cumartesi günleri Maltepe Merkez Kampüsümüz Abone İşleri Biriminde 
ilk abonelik hariç 
08:00-17:00 saatleri arasında, 
abonelik işlemleri yapılmaktadır. 

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Etimesgut Özkent Akbilek Fen Lisesi

Tercih dönemindeyiz ve yeni açılan Özkent Akbilek Fen Lisesi hakkinda gözlemlerimi paylaşıyorum:

Okula ve müdüre telefonla ulaşmak malesef şuan için mümkün değil. Kapıya bir görevli koymuşlar, herşey yetişecek  ulaşım çok kolay, servisler mutlaka olacak, yalnizca pansiyonun yetişmesi zor görünüyor diyor. Okulu gidip göreyim derseniz kapılar kilitli olduğu icin alacaginiz cevaplar bunlar. Ne kadar tatmin olursanız tabi bu cevaplarla. Okulun elektriği falan bağlanmamış. 

Okulun yetismesi zor görünen 300 kisilik pansiyonu
Okulun önden görünümü
Okukun spor salonu

Okulun internet sitesindeki bilgiyi buradan paylaşiyorum. Kapidaki gorevlinin söylediğine göre okul 10 gün önce teslim edilmiş:
SONER GÜNEŞ - Okul Müdürü

okulun adresi: Yeşilova Mahallesi Yeşilova Küme Evleri NO492 ETİMESGUT
Yine okula ulaşmak istiyorum, gidip görmek istiyorum derseniz, sincan- fatih guzergahinda Optimum AVM ve Harikalar Diyarı arasinda kaliyor. Tam üst geçidin olduğu durakta resimdeki binanin tam arkasında kalıyor. Her gelen bayagi bir dolaşmış okulu bulamamış, o yuzden bu ayrıntıyı da paylaşalım.


Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur. Herkese hayırlı tercihler dilerim...

18 Ekim 2014 Cumartesi

MEZGİT TAVA

Malzemeler:

  • 1 kg. mezgit
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • tuz
  • kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

Mezgitleri temizlemek için ense kısmına bıçak vurmak gerekiyor, daha sonrasını el ile hamsi gibi temizleyebilirsiniz. Temizlenen balıkları yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp mısır ununa bulayın. Isıttığınız tavaya biraz yağ gezdirip balıkları dizin ve kısık ateşte ocağın üzerinde gezdire gezdire her yerini pişirin. Pişen tarafı ters çevirmek için düz bir kapak yada tepsinin arka tarafını kullanabilirsiniz. İki tarafı da piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tavsiye : Roka Salatası ;)

11 Ekim 2014 Cumartesi

ÇITIR BAMYA KIZARTMASI


İri bamyaların yemeğini yapmak pek çekici gelmiyor, onları doğrayınca da çok fazla salgı bırakıyor. O yüzden bence en güzeli iri bamyaları en güzel bu şekilde tüketmek.

Malzemeler:


  • 250 gr. bamya
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • tuz, karabiber
  • kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
  • domates rendesi
  • tuz
  • sarmısaklı yoğurt
Yapılışı:


Yıkanan bamyaların süzülmesini beklerken geniş bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım. Diğer bir kaba un, tuz ve karabiber koyalım. Önce yumurtaya sonra una buladığımız bamyaları kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım. Ayrı bir tavada pişirdiğimiz rende domateslerin tuzunu ekleyelim. Bamyaların üzerine sarmısaklı yoğurdu ve domates sosunu ekleyip afiyetle yiyelim :)

10 Ekim 2014 Cuma

DİL SÖĞÜŞ


Malzemeler:

  • 1 Dana dil
  • Limon
  • Tane karabiber
  • Tuz
Bütün dili düdüklü tencerede haşlayın. Dilerseniz tane karabiberleri haşlama suyuna ekleyebilirsiniz. Benim düdüklü tenceremde 40 dakika yeterli oluyor. Eğer eski tip düdüklü tencerelerden kullanıyorsanız süre daha uzun olacaktır. Haşlanan dili sudan çıkarıp üzerindeki deriyi soyup soğuttuktan sonra mutlaka buzdolabında en az birkaç saat dinlendirin. Böylece dil çok daha kolay dilimlenecektir. Servisten önce dilimlediğiniz dile tuz, öğütülmüş tane karabiber ve bol limon sıkın.

AFİYET OLSUN..

ARNAVUT CİĞERİ






Malzemeler:


  • 1 bütün dana karaciğeri
  • Kızartmak için un
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:

Öncelikle ciğerin üzerindeki zarı temizlememiz gerekiyor. Zarını temizledikten sonra yıkadığımız ciğeri küp küp doğrayıp süzelim. Bir gazete kağıdının üzerine un, tuz ve karabiber serpip ciğerleri ekleyelim. Bütün ciğerler tamamen una bulanıncaya kadar karıştıralım ve kızgın yağa ekleyelim. Ara ara karıştırarak kızartıp kağıt havlu koyduğumuz tabağa alalım.

Servis için mutlaka bol sumaklı soğan salatası tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...






KAVURMA

Eğer kavurma yapacaksanız iç yağa ihtiyacınız var, yoksa yaptığınız gerçek bir kavurma olmayacaktır, hata iç yağınız ne kadar çok olursa kavurmanız o kadar kavurmaya benzer :)



Miktar olarak 1 kg. ete 150-200 gr. kadar iç yağ koyabilirsiniz.



Öncelikle kavurma yapacağınız tencereye iç yağını ekleyip karıştıra karıştıra erimesini bekleyin. Erimeye başlayan iç yağa minik doğradığınız etleri ekleyip ara ara karıştırarak pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada 2-3 tane defne yaprağı eklerseniz kavurmanın kokusunu hafifletebilirsiniz. Hatta dilerseniz arpacık soğan ve sarmısak da ekleyebilirsiniz.

Servis için pilav ve soğan salatası bence en iyi üçlü, afiyet olsun...

çilekli arama motoru