
daha once denememis ve duymamissaniz benim gibi onyargili yaklasabilirsiniz bu corbaya, nitekim gunlerce suda bekledi koklerim:) Artik curumustur diye cope atacaktim ama hala dipdiriydiler:) Farz oldu yani yapmak. Cok ovgu duymus ama bir turlu yapmamistim ama hep aklimda kalmisti. Sonuc mukemmeldi, hele bir de benim gibi ispanagi cig olarak bile severek yiyorsaniz seveneceginizi tahmin ediyorum...En azindan bu koklere bir sans verin:) Tarifi cok sevgili yemekbiz dostlarindan Sevgi ye ait.Tesekkurler Sevgi:) Aynen aktariyorum:
Malzemeler
· Yarım kg. Ispanak Kökü
· 1 avuç pirinç
· 6 bardak Et suyu
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 yumurta sarısı
· 1 tepeleme yemek kaşığı un ( isterseniz )
Yapılışı
1. Bir tencereye az pirinç ve et suyu konur,
2. Pirinçler dökülene kadar haşlanır
3. Önceden yarıdan kesilmiş ıspanak kökleri tencereye atılır (hemen piştiği için fazla bekletilmemeli)
4. Diğer tarafta yoğurtla 2 yumurta sarısını ve unu karıştırın çorbadan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtın ve yavaşça, alıştırarak çorbaya katın
5. Çorba kaynama derecesine geldiğinde ocaktan alın. (Kaynatılırsa yoğurt kesilir.)
6. Üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirilir.
Eh bana afiyet olsun demek dusuyor:) Efendim afiyet olsun...