

Efendim afiyet olsun...
Yapilisi:
Fırını 175 C’ye ısıtın. Şekerleri renklerine göre ayırıp, parçalayın(once bicakla kesmeye calistim, sonra etrafa sicramasina tahammul edemeyip robottan cektim). Tereyağı, pudra şekerini, şekeri, vanilyayı ve badem aromasını karıştırıp, yumuşayana kadar çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa bir çorba kaşığı su veya süt ile yumuşatabilirsiniz. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açın. Şekilli kalıplarla parçalar kesin. Ortalarını daha küçük kalıplarla boşaltın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. 6-7 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ortalarını şekerle doldurun. Tekrar fırına vererek 6-7 dakika daha pişirin. Şekerler erisin, ancak kurabiyeler fazla kararmasın.
Kurabiyeleri tepsiden almadan once biraz sogumalarini beklemelisiniz. Eger bizim gibi ambalaj yapacaksaniz tamamen sogumalarini beklemelisiniz. Simdi de etkinlik icin cektigimiz resme geldi sira, ilerde mutfakla aralari nasil olacak cok merak ediyorum:
Yapilisi:
Kabuklarini soyup kup seklinde dogradigimiz seftalileri toz sekerin yarisi ile birlikte kisik ateste pisirelim. Hafif yumusadiklarinda atesten alip bir firin kabina bosaltalim.
Tereyag, geri kalan seker ve unu elimizle karistirip, ekmek ufagi gorunumunde bir hamur elde edelim. Hamuru seftalilerin uzerine yayip 180 derece onceden isittigimiz firinda uzeri kizarincaya kadar pisirelim.
Crumble pistikten sonra hafif ilikken dondurmayla ya da cirpilmis kremayla servis edilebilir.
Bu kolay ve lezzetli tatli seftali yerine elma ya da visne ile de yapilabilir. Elmali yapacaksaniz tarcin ve karanfil ekleyebilirsiniz. Buyuk bir kapta pisirebileceginiz gibi porsiyonluk kaplarda da pisirebilirsiniz.
Efendim afiyet olsun.