

Tart ne'li olursa olsun seviyorum sanirim:) Aslinda joleyle aram pek yoktur; kendimize yapiyorsam elimden geldigince az dokuyorum joleyi, hatta fircayla meyvelere suruyorum bazen sadece ama geri kalan kismi zevkle tuketiyorum. Ramazan da sizlerin de cani ister mi bilmem ama burdan buyrun:
Hamuru için:
*500gr un
*250gr margarin(içinden biraz alıp kalıbını yaglayın)
*2 yumurta
*150gr. pudra şekeri
*vanilya
Bütün malzemeleri karıştırıp tart hamurunu oluşturun ve yağladiginiz kalıba bastirarak kenarlarida kaplayacak sekilde kaplayin. Kabarmamasi icin catalla üzerine batirarak delikler açın ve hemen fırına verip kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Kreması için:
*500gr. sut
*4 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*vanilya
*1paket krem santi
*1bardak süt
Kremadan artacaktir. Dilerseniz yarim ölçü yapabilirsiniz, dilerseniz benim yaptigim gibi dibine meyveler dilimlediğiniz kuplara bölüştürüp serin serin yemek üzere dolaba kaldırabilirsiniz:-)
Süte unu karıştırıp pisirmeye başlayin kaynamaya başlayınca sekerini katın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyin. Ayrı bir kapta 1bardak sutle hazırladığınız kremsantiyi soğumus kremayla karıştırın.
Tart hamuru ve krema tamamen soğuduktan sonra paketteki tarifine gore jole hazirlayin. Tart hamurunun üzerine önce ince bir tabaka halinde kremayı sürün, sonra muz dilimlerini dizin.Üzerine jölesini sürüp dolaba kaldırın.
EFENDİM AFİYET OLSUN...
Her yıl közlediğim biberleri sarımsakla lezzetlendirip turşu
yapardım. Bu tarifi duyduğumda ne yalan söyleyeyim, gözüm hiç tutmamıştı. “Közlenmiş biber ile haşlama bir olur mu?” demiştim. Ama tadına baktığım zaman lezzetine bayıldım. Geçen yıl hem közleyerek, hem de bu şekilde haşlayarak doldurdum kavanozlarımı. Önce haşlama yöntemiyle yaptıklarım bitti. Bu sene közleme yapmayı düşünmüyorum bile. Bu kadar övgüden sonra nasıl yaptığımı anlatayım:
Malzemeler:
-1,5 kg. salçalık biber
-1,5kg. köy biberi
-3 su bardaği sirke
-3 su bardağı ayçiçeği yağı
-1 büyük demet maydonoz
-8-10 diş sarımsak
-tuz
Yapılışı:
Önce biberleri yikayip saplarını ve çekirdeklerini ayıklıyoruz. Sonra lokmalık dogruyoruz.Yağlı sirkeli karışım tencerede kalmalı. Pişirdiğimiz biberleri kavanozlara pa
ylaştırıp tencerede kalan sosu da kavanozlara paylaştırıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatıyoruz. Ortalama 1 hafta sonra yemeye hazır oluyor. Her yemeğin yanına atıştırmalık çıkarabilirsiniz. Ben ekmekle birlikte ara öğün bile yapıyorumJ Bu ölçülerle 5 kavanoz kadar çıkıyor. Kavanozları buzdolabında saklıyorum. Sanırım 10 kavanoz daha yer ayırabilirim dolaptaJ
Yapilisi:
Yaglari bir tavaya koyun ve margarinin erimesini bekleyin. Yufkanin bir katini serip uzerine yag surun. Diger kati uzerine serip onu da yaglayin ve kalan yufkayi da serin. Yufkalari sigara boregi keser gibi 12ye bolun.
Not: Su ne kadar soguk olursa borek o kadar citir oluyor...