
Her yıl közlediğim biberleri sarımsakla lezzetlendirip turşu
yapardım. Bu tarifi duyduğumda ne yalan söyleyeyim, gözüm hiç tutmamıştı. “Közlenmiş biber ile haşlama bir olur mu?” demiştim. Ama tadına baktığım zaman lezzetine bayıldım. Geçen yıl hem közleyerek, hem de bu şekilde haşlayarak doldurdum kavanozlarımı. Önce haşlama yöntemiyle yaptıklarım bitti. Bu sene közleme yapmayı düşünmüyorum bile. Bu kadar övgüden sonra nasıl yaptığımı anlatayım:
Malzemeler:
-1,5 kg. salçalık biber
-1,5kg. köy biberi
-3 su bardaği sirke
-3 su bardağı ayçiçeği yağı
-1 büyük demet maydonoz
-8-10 diş sarımsak
-tuz
Yapılışı:
Önce biberleri yikayip saplarını ve çekirdeklerini ayıklıyoruz. Sonra lokmalık dogruyoruz.
Yağlı sirkeli karışım tencerede kalmalı. Pişirdiğimiz biberleri kavanozlara pa
ylaştırıp tencerede kalan sosu da kavanozlara paylaştırıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatıyoruz. Ortalama 1 hafta sonra yemeye hazır oluyor. Her yemeğin yanına atıştırmalık çıkarabilirsiniz. Ben ekmekle birlikte ara öğün bile yapıyorumJ Bu ölçülerle 5 kavanoz kadar çıkıyor. Kavanozları buzdolabında saklıyorum. Sanırım 10 kavanoz daha yer ayırabilirim dolaptaJ