- 1 kg. mezgit
- 1/2 su bardağı mısır unu
- tuz
- kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Mezgitleri temizlemek için ense kısmına bıçak vurmak gerekiyor, daha sonrasını el ile hamsi gibi temizleyebilirsiniz. Temizlenen balıkları yıkayıp süzdükten sonra tuzlayıp mısır ununa bulayın. Isıttığınız tavaya biraz yağ gezdirip balıkları dizin ve kısık ateşte ocağın üzerinde gezdire gezdire her yerini pişirin. Pişen tarafı ters çevirmek için düz bir kapak yada tepsinin arka tarafını kullanabilirsiniz. İki tarafı da piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Tavsiye : Roka Salatası ;)
3 yorum:
iyi bir site teşekkürler.
Ben de teşekkür ederim 😊
Ben de teşekkür ederim 😊
Yorum Gönder