Malzemeler:
- 250gr. oda sıcaklığında tereyağ (eğer yoksa teremyağ)
- 1 yumurta sarısı
- 8 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı kadar tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke veya yoğurt suyu
- 1sb. tam buğday unu
- aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olmalı)
Yapılışı:
Tereyağ, yumurta sarısı, şeker, tarçın, karbonat, sirke buğday unuyla birlikte yoğurulur. Sonra beyaz un kıvamını bulana kadar azar azar eklenir. Yumuşakça bir hamur olmalı. Merdane ile açtık, açmakta zorlandık; iki naylon arasında açtık. Çünkü kalıp kullanmaya kararlı idik :) İsterseniz yuvarlak kurabiyeler yapabilirsiniz. Sonuçta nefis lezzetli kurabiyeleriniz olacak :) 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder