Malzemeler:
- Yarım su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı su
- 3-4 damla limon suyu
- 20gr. tereyağı
- 50 gr. taze krema
- yarım paket vanilin
Sos tavasına tozşeker, su ve limon suyunu ekleyip şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar pişirelim. Sonra tereyağını ekleyip eritelim. Erir erimez ocaktan alıp kremayı ekleyip karıştıralım. İyice karıştıktan sonra vanilini ekleyip soğuyuncaya kadar karıştıralım. Sonra yağlı kağıda döküp buzdolabında iyice donmasını bekleyelim. Kıvamı çikolataların içinde ısırınca sünen karamel kıvamında. Şimdi ister öyle yeyin, isterseniz çikolatanıza, isterseniz kurabiyelerinizi süsleyin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder