Elinizde kalmış, yumuşamış erikleriniz mi var? Bende vardı; artık onlar reçel oldular. Çok da güzel oldular. Kabuklarıyla birlikte ikiye böldüğüm eriklerin üzerini örtecek kadar toz şeker ekledim. Bir yemek kaşığı kadar da su ekleyip kısık ateşte pişirdim. Kabukları çok güzel renk veriyor. Eğer rahatsız ediyorsa piştikten sonra kabuklarını ayıklayabilrsiniz ama biz kabuklarıyla tükettik :) Evet bizim reçel bitti bile. Eğer çok miktarda yapacaksanız kaynarken limon suyu eklemeyi unutmayın. Afiyetle...
2 yorum:
Merhaba yelda hanım, kavun kabuğunu yazın Ankara'da da kurutabilirsiniz. Ama kabuğu ince sarı kavunlar daha güzel kurur.
Nihal hanım teşekkur ederim, mutlaka deneyeceğim :)
Yorum Gönder